Emmanuel Macron: Forţele franceze vor continua operaţiunile militare împotriva Statului Islamic

S.I. Catalin / 18 ian 2019 / 16:37

Forţele franceze vor rămâne angajate în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în pofida retragerii forţelor americane din Siria, a anunţat joi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, potrivit dpa.

Şeful statului francez a salutat rolul jucat de Forţele Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, care se tem de o posibilă invazie a armatei turce în zona lor autonomă de facto din nordul Siriei după plecarea trupelor americane.

SDF şi alţi aliaţi au ,,jucat un rol major în luptele victorioase contra terorismului islamist'', a spus Macron, care a pledat cauza SDF în discuţiile avute cu preşedinţii american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin.

Ankara consideră SDF drept o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie inclusă de Turcia, Uniunea Europeană şi SUA pe lista organizaţiilor teroriste.

,,Lupta contra Statului Islamic încă nu s-a încheiat'', a avertizat Macron în faţa membrilor unui detaşament militar francez de la Toulouse (sudul Franţei).

,,Retragerea aliatului nostru SUA din Siria nu trebuie să ne abată de la obiectivul nostru strategic: eradicarea Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic) prin deposedarea acestei organizaţii teroriste de orice breşă teritorială şi prin prevenirea revitalizării sale'', a subliniat preşedintele Emmanuel Macron. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy