Emiratele Arabe Unite nu sunt interesate de F-35. Vor o modernizare a flotei de avioane F-16

Eduard Pascu / 18 noi 2019 / 10:39

Zilele acestea se desfășoară în Emiratele Arabe Unite Dubai Air Show. Cu această ocazie Statele Unite ale Americii au prezentat avionul F-35 de generația a cincea despre care Emiratele Arabe Unite spuneau în urmă cu doi ani că vor achiziționa 24 de bucăți, într-o primă tranșă. Numai că, în urma discuțiilor din aceste zile se pare că aceștia nu mai sunt interesați de F-35 ci, mai de grabă de un upgrade al avionului F-16 E la varianta F-16 Block 70, transmite defense news.

"Statele Unite nu sunt în prezent angajate în discuții cu Emiratele Arabe Unite cu privire la o potențială vânzare a avionului Lockheed Martin F-35", a declarat sâmbătă șeful de achiziție al Pentagonului.

În urmă cu doi ani, la Dubai Air Show, adjunctul Statului Major al US Air Force, generalul Stephen Wilson, a confirmat că Statele Unite se pregăteau de discuții cu Emiratele Arabe Unite cu privire la F-35, deschizând calea pentru achiziția celui mai nou avion de luptă al armatei americane.

"Însă acum, accentul discuțiilor cu Emiratele este pus pe îmbunătățirile la avioanele F-16", a declarat Ellen Lord, subsecretar al apărării pentru achiziție, în timpul unei mese rotunde cu reporterii.
„Nu a existat nicio informare clasificată cu Emiratele Arabe Unite despre F-35. (...) Nu vor exista discuții despre acest avion acum”, a mai spus ea.

Ellen Lord nu a specificat dacă discuțiile despre F-35 cu Emiratele Arabe Unite au avut loc vreodată. "Emiratele Arabe Unite urmăresc acum F-16, așa că vorbim despre modernizarea flotei F-16", a spus ea.

La doar câteva zile după ce au apărut știri despre discuțiile cu privire la F-35 la Dubai Airshow 2017, Emiratele Unite au anunțat că vor plăti 1,6 miliarde de dolari pentru o serie de actualizări nespecificate ale flotei sale de 80 de avioane F-16E la varianta F-16 Block 70. Cu toate acestea, la vremea respectivă, se părea că țara își păstrează interesul avioanele F-35, surse militare din Emiratele Arabe declarând atunci că ar putea cumpăra aproximativ 24 de aeronave de generația a 5 a într-o primă achiziție.

Vezi și: Dispută între Pentagon și Lockheed Martin pe tema codului cheie al computerului de pe avioanele F-35

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy