Emiratele Arabe Unite nu sunt interesate de F-35. Vor o modernizare a flotei de avioane F-16

Eduard Pascu |
Data publicării:

Zilele acestea se desfășoară în Emiratele Arabe Unite Dubai Air Show. Cu această ocazie Statele Unite ale Americii au prezentat avionul F-35 de generația a cincea despre care Emiratele Arabe Unite spuneau în urmă cu doi ani că vor achiziționa 24 de bucăți, într-o primă tranșă. Numai că, în urma discuțiilor din aceste zile se pare că aceștia nu mai sunt interesați de F-35 ci, mai de grabă de un upgrade al avionului F-16 E la varianta F-16 Block 70, transmite defense news.

"Statele Unite nu sunt în prezent angajate în discuții cu Emiratele Arabe Unite cu privire la o potențială vânzare a avionului Lockheed Martin F-35", a declarat sâmbătă șeful de achiziție al Pentagonului.

În urmă cu doi ani, la Dubai Air Show, adjunctul Statului Major al US Air Force, generalul Stephen Wilson, a confirmat că Statele Unite se pregăteau de discuții cu Emiratele Arabe Unite cu privire la F-35, deschizând calea pentru achiziția celui mai nou avion de luptă al armatei americane.

"Însă acum, accentul discuțiilor cu Emiratele este pus pe îmbunătățirile la avioanele F-16", a declarat Ellen Lord, subsecretar al apărării pentru achiziție, în timpul unei mese rotunde cu reporterii.
„Nu a existat nicio informare clasificată cu Emiratele Arabe Unite despre F-35. (...) Nu vor exista discuții despre acest avion acum”, a mai spus ea.

Ellen Lord nu a specificat dacă discuțiile despre F-35 cu Emiratele Arabe Unite au avut loc vreodată. "Emiratele Arabe Unite urmăresc acum F-16, așa că vorbim despre modernizarea flotei F-16", a spus ea.

La doar câteva zile după ce au apărut știri despre discuțiile cu privire la F-35 la Dubai Airshow 2017, Emiratele Unite au anunțat că vor plăti 1,6 miliarde de dolari pentru o serie de actualizări nespecificate ale flotei sale de 80 de avioane F-16E la varianta F-16 Block 70. Cu toate acestea, la vremea respectivă, se părea că țara își păstrează interesul avioanele F-35, surse militare din Emiratele Arabe declarând atunci că ar putea cumpăra aproximativ 24 de aeronave de generația a 5 a într-o primă achiziție.

Vezi și: Dispută între Pentagon și Lockheed Martin pe tema codului cheie al computerului de pe avioanele F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel