Dispută între Pentagon și Lockheed Martin pe tema codului cheie al computerului de pe avioanele F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:

Disputa dintre Pentagon și Lockheed Martin privind drepturile de proprietate intelectuală (IP) pentru F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) a dus la întârzieri pentru integrarea codului cheie al computerului necesar pentru ca programul să ajungă la producție de serie integrală (FRP), transmite Jane.

Generalul locotenent Eric Fick, ofițer executiv al programului F-35 (PEO), a declarat, la 13 noiembrie, că la integrarea inițială a modelului „F-35”  în Joint Simulation Environment (JSE) a avut loc în o dispută între Pentagon și Lockheed Martin pentru proprietatea intelectuală asupra a nouă algoritmi individuali. Acest lucru a încetinit progresul Pentagonului în începerea programului de producție în serie.

Dan Grazier, din grupul de supraveghere Project on Government Oversight (POGO) de la Washington a declarat pe 13 noiembrie că introducerea codului pentru JSE aferent avionului F-35 a produs o dispută. Joint Simulation Environment (JSE) este o instalație a US Navy care simulează misiuni de înaltă performanță, cum ar fi rețelele de apărare aeriene super-dense, foarte integrate, care restricționează rapoartele sau problemele de securitate operațională și împiedică efectuarea de misiuni pe o anumită rază de acțiune. Pentagonul și-a întârziat decizia FRP (Full Rate Production) pentru F-35 din cauza lipsei sale de progres cu JSE, care trebuie să funcționeze corespunzător pentru ca Pentagonul să treacă dincolo de faza de testare și evaluare operațională inițială (IOT și E).

Generalul locotenent Eric Fick a spus că pentru a introducerea codului cheie în simulatorul pentru F-35, Pentagonul a trebuit să accepte drepturi mai mici decât cele guvernate de progres, dar și-a rezervat dreptul de a contesta drepturile de proprietate intelectuală. El a spus că Pentagonul a adus Defense Contract Audit Agency (DCAA), care a analizat documentele și a lucrat îndeaproape cu Lockheed Martin pentru a stabili dacă compania ar putea dovedi prin înregistrările lor că acele elemente software au fost dezvoltate exclusiv pe cheltuiala contractantului.

Vezi și: Pentagonul, contract cu Lockheed Martin pentru livrarea a încă 478 de avioane F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel