Embargou asupra vânzărilor de arme către Iran. ONU a respins o rezoluţiei propusă de SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Consiliul de Securitate al ONU a respins, vineri, un proiect de rezoluţie al SUA care viza prelungirea embargoului asupra vânzărilor de arme către Iran, care expiră în octombrie, a anunţat secretarul de stat american Mike Pompeo, denunţând un eşec ''de neiertat'', relatează AFP.

,,SUA nu-i vor abandona niciodată pe prietenii noştri din regiune care aşteptau mai mult de la Consiliul de Securitate. Vom continua să lucrăm pentru ca regimul teocrat terorist să nu fie liber să cumpere şi să vândă arme care ameninţă inima Europei, Orientului Mijlociu şi nu numai", a spus şefului diplomaţiei americane într-un comunicat de presă.

Proiectul SUA nu a fost aprobat decât de două ţări, alte două au votat împotrivă, iar cei 11 membri ai Consiliului s-au abţinut, a anunţat Indonezia, care prezidează în prezent acest organism, potrivit Agerpres.

Teheranul a salutat sâmbătă un vot al Consiliului de Securitate al ONU de respingere a rezoluţiei propuse de Washington pentru prelungirea embargoului asupra vânzărilor de arme către Iran care expiră în octombrie, informează France Presse.

"În istoria de 75 de ani a Naţiunilor Unite, America nu a fost niciodată atât de izolată", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Moussavi, după ce doar două ţări din cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au aprobat propunerea de prelungire a embargoului.

"În ciuda tuturor călătoriilor, presiunilor şi vrăjelilor, Statele Unite au reuşit să mobilizeze doar o ţară mică (să voteze) cu ele", a spus el, referindu-se la eforturile şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo de a obţine sprijin pentru rezoluţia SUA.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, singura altă ţară care a susţinut rezoluţia este Republica Dominicană.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel