Elbit System va începe producția în serie a ”Iron Sting”, muniția de mortier cu ghidaj laser și GPS

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Ministerul Apărării din Israel a anunțat că Forțele Terestre au finalizat testele cu noua muniție de mortier ”Iron Sting” produsă de Elbit Systems.

Iron Sting este un ”sistem de tragere de precizie conectat în rețea” - o muniție de mortier care folosește laserul și GPS-ul în angajarea cu precizie a țintelor pentru a preveni daunele colaterale, se arată într-un comunicat al Elbit Systems transmis către Defense Romania.

Ministrul apărării, Benny Gantz: a declarat că:”tehnologia pusă la dispoziția Forțelor Terestre de către industriile israeliene schimbă câmpul de luptă și oferă forțelor noastre mijloace mai precise și mai eficiente. Integrarea ”Iron Sting” în cadrul Forțelor Armate corespunde viziunii prezentate în Planul multianual ”Tnufa”. De asemenea, îndeplinește nevoile Forțelor Armate, adaptând capacitățile de luptă în fața dușmanilor ascunși în mediul urban, îndeplinind în același timp standardele legale și morale stabilite de statul Israel.”

Astăzi (14.03.2021), Direcția de cercetare și dezvoltare din Ministerul Apărării din Israel, împreună cu Forțele Terestre și Elbit, au prezentat o muniție de mortier ghidată cu laser și GPS, ”Iron Sting”. Mortierul de 120 mm a fost supus unor teste finale într-un poligon din sudul Israelului. Finalizarea testării permite începerea producției în serie înainte de furnizarea sistemului către Forțele Armate ale Israelului.

Seria de teste a fost efectuată folosind două sisteme de mortier Cardom legate în rețea care au fost dezvoltate de Elbit Systems: un sistem ”Cardom”, montat pe un AP11 M113 și un sistem ”Cardom spear”, montat pe un SUV Hummer 4X4.

”Iron Sting” este conceput pentru a angaja cu precizie ținte, atât pe ​​terenuri deschise, cât și în medii urbane, reducând în același timp posibilitatea de a provoca daune colaterale și prevenind rănirea non-combatanților. Utilizarea sa operațională va revoluționa războiul terestru și va dota batalioanele cu o putere de foc precisă și eficientă.

Generalul de brigadă Yaniv Rotem a declarat: ”Zece ani de cercetare și dezvoltare ne-au condus la acest moment în care putem oferi Forțelor Terestre Israeliene capabilități avansate făcute pentru câmpul de luptă modern. Această muniție de mortier, ghidată cu laser și GPS oferă trupelor o capacitate precisă de tragere care a fost implementată până acum doar în rachete sol-aer și muniție aer-sol. Acesta este un program foarte complex și un sistem revoluționar la nivel internațional. ”

Șeful Departamentului de Arme din cadrul Forțelor Terestre ale Israelului, colonelul Arik Avivi a spus: ”Comandamentul Forțelor Terestre conduce procesul de integrare a ”Sting Iron” în Forțele Armate. Această muniție de mortier ghidată este inovatoare pentru batalioanele IDF, echipându-le cu o putere de foc precisă. Această capacitate a fost până acum rezervată rachetelor mari și complexe. Datorită acestei dezvoltări tehnologice impresionante, acum va fi implementată în muniții de mortier pe scară largă.”

"Introducerea acestei muniții ghidate cu laser și GPS transformă sistemul de mortier dintr-o putere de foc statistică într-un sistem de foc de precizie, oferind astfel o schimbare semnificativă a capacităților de tragere la nivel tactic Credem că am reușit să dezvoltăm o soluție eficientă care să permită creșterea preciziei și reducerea daunelor colaterale”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, Directorul General al Diviziei Terestre Elbit Systems.

Notă Defense Romania: În anul 2017, Ministerul Apărării din Danemarca a anunțat că va instala pe transportoarele blindate Piranha V sistemul de mortier Cardom dezvoltat de Elbit. Acum cu ajutorul noii muniții ghidate laser și GPS, mortierul va putea executa foc și din mers.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel