Egiptul continuă cu tenacitate să se înarmeze. Cairo va achiziționa armament în valoare de peste 10 miliarde de dolari din Italia

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Italia și Egiptul sunt aproape să semneze un acord militar, care include avioane de luptă multirol Eurofighter Typhoon, în valoare de peste 10 miliarde de dolari.

Compania italiană Leonardo ar urma să primească o prima tranșă, estimată între 280 – 420 de milioane de euro, pentru cele 24 avioane de luptă multirol Typhoon vor fi livrate Egiptului.

Potrivit site-ului Arab Defense, Egiptul va plăti un avans de 500 de milioane de dolari într-un an de la semnarea acordului, în timp ce prețul total al acordului cu avioanele de luptă Typhoon se ridică la 3 miliarde de dolari.

Cele 24 de avioane Eurofighter Typhoon vor face parte dintr-un acord mai extins, evaluat la aproximativ 10-12 miliarde de dolari, care include, de asemenea, nave de război, avioane de luptă și antrenament și un satelit militar.

Eurofighter Typhoon este unul dintre cele mai puternice avioane de luptă din lume. Este un avion de luptă multirol, cu mobilitate și manevrabilitate ridicată, dotat cu capacități stealth și sisteme electronice moderne, iar prețul unui aparat este estimat la 98 de milioane de dolari.

Compania italiană Leonardo, care furnizează 60% din avionica Eurofighter Typhoon, a purtat în ultimii 3 ani negocieri cu Egiptul. Confirmarea oficială a tranzacției va reprezenta un salt mare pentru grupul italian de apărare.

Valoarea companiei va crește anul acesta la 15 miliarde de dolari, de la 14 miliarde de dolari cât este estimată în prezent. Se estimează că, după acordul cu Egiptul, acțiunile companiei vor crește cu 13,3% .

Egiptul este unul dintre principalii importatori de arme din lume din ultimii ani, potrivit raportului Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm SIPRI, care este specializat în monitorizarea tranzacțiilor cu armament.

Această înțelegere vine într-un moment în care Egiptul deține un arsenal uriaș de arme care s-a extins în epoca actualului președinte Abdel Fattah El-Sisi.

În perioada 2014-2019, Egiptul a achiziționat din Franța 24 de avioane de vânătoare Rafale, două port-elicoptere Mistral și 4 fregate Frame. De asemenea, armata egipteană a achiziționat 4 submarine, două fregate MEKO 200 și sisteme de apărare aeriană din Germania, avioane de vânătoare MiG-29 și elicoptere Ka-52 din Rusia, și avioane F-16 şi elicoptere Apache din Statele Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel