Șeful Statului Major Naval din Pakistan, întâlnire cu omologul român și vizită la șantierul Damen Galați

Eduard Pascu |
Data publicării:
Corvetă pentru Pakistan, construită de Damen la Galați. Foto: Captură video Damen @official
Corvetă pentru Pakistan, construită de Damen la Galați. Foto: Captură video Damen @official

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrșu a avut o întâlnire de lucru cu șeful Statului Major Naval din Pakistan, amiralul Zafar Mahmood Abbasi, transmite publicația Tribune.

Amiralul Zafar Mahmood Abbasi, care se află într-o vizită oficială în România, s-a întâlnit cu șeful Statului Major al Apărării din România, șeful Forțelor Navale Române și a vizitat și șantierele navale DAMEN la Galați.

Viceamiralul Alexandru Mîrșu a subliniat eforturile Marinei Pakistanului pentru asigurarea securității maritime în regiune prin diferite inițiative de pace și a mulțumit  pentru participarea Marinei Române la exercițiul maritim multinațional AMAN-19, organizat la Karachi.
În cadrul unei întâlniri separate cu generalul locotenent Daniel Petrescu, locţiitorul șefului Statului Major al Apărării au fost discutate aspecte legate de securitatea și stabilitatea regională și interesul reciproc, inclusiv colaborarea militară bilaterală.

Generalul locotenent Daniel Petrescu a apreciat contribuțiile Pakistanului în conducerea diverselor inițiative pentru menținerea păcii și stabilității în regiune. Ambii demnitari au convenit asupra consolidării în continuare a cooperării bilaterale în domenii militare diversificate.

Ulterior, amiralul Zafar Mahmood Abbasi a vizitat șantierele navale DAMEN la Galați unde a fost primit de directorul general și persoane din conducerea șantierului naval. Amiralul a fost informat cu privire la navele pe care Pakistanul le construiește aici.

El a inspectat stadiul lucrărilor, a lăudat profesionalismul șantierelor navale DAMEN și cooperarea în furnizarea de tehnologii de vârf pentru Marina Pakistanului.

Vizita recentă a amiralului Zafar Mahmood Abbasi este probabil să sporească și să extindă legăturile de apărare între cele două țări în general și în Marină în special, mai arată publicația citată.

Vezi și: Damen Galați a lansat la apă cea de a doua corvetă fabricată pentru Pakistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel