Damen Galați a lansat la apă cea de a doua corvetă fabricată pentru Pakistan

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Corvetă pentru Pakistan, construită de Damen la Galați. Foto: Captură video Damen @official
Corvetă pentru Pakistan, construită de Damen la Galați. Foto: Captură video Damen @official

Constructorul naval olandez Damen a lansat la apă cea de-a doua corvetă de 2.300 de tone executată la comandă pentru Pakistan Navy (PN) la șantierul de la Galați.

PN a anunțat pe pagina sa de Facebook că nava (cu numărul 272) a fost lansată la apă pe 3 septembrie, într-o ceremonie la care a participat șeful Statului Major viceamiralul Ather Mukhtar, transmite Jane.

Contractul pentru cele două platforme, pe care PN l-a numit și nave de patrulare off-shore (OPV), a fost semnat în iunie 2017. Prima navă, a fost lansată la același șantier naval pe 17 mai, este de așteptat să intre în serviciu de către sfârșitul anului 2019, iar cel de-a de a doua va fi livrată până la jumătatea anului 2020, potrivit marinei.

Viceamiralul Mukhtar a spus că navele „vor acționa ca multiplicatori de forță în îmbunătățirea capacității armatei de a proteja frontierele maritime și va oferi mai multă flexibilitate Armatei Pakistanului pentru a asigura securitatea maritimă regională independent față de Patrulele din regiunea Oceanului Indian".

Vezi și: Damen a lansat la Galați o corvetă de ultimă generație pentru Forțele Navale Pakistaneze

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel