Damen Galați a lansat la apă cea de a doua corvetă fabricată pentru Pakistan

DefenseRomania Team / 04 sep 2019 / 17:49

Constructorul naval olandez Damen a lansat la apă cea de-a doua corvetă de 2.300 de tone executată la comandă pentru Pakistan Navy (PN) la șantierul de la Galați.

PN a anunțat pe pagina sa de Facebook că nava (cu numărul 272) a fost lansată la apă pe 3 septembrie, într-o ceremonie la care a participat șeful Statului Major viceamiralul Ather Mukhtar, transmite Jane.

Contractul pentru cele două platforme, pe care PN l-a numit și nave de patrulare off-shore (OPV), a fost semnat în iunie 2017. Prima navă, a fost lansată la același șantier naval pe 17 mai, este de așteptat să intre în serviciu de către sfârșitul anului 2019, iar cel de-a de a doua va fi livrată până la jumătatea anului 2020, potrivit marinei.

Viceamiralul Mukhtar a spus că navele „vor acționa ca multiplicatori de forță în îmbunătățirea capacității armatei de a proteja frontierele maritime și va oferi mai multă flexibilitate Armatei Pakistanului pentru a asigura securitatea maritimă regională independent față de Patrulele din regiunea Oceanului Indian".

Vezi și: Damen a lansat la Galați o corvetă de ultimă generație pentru Forțele Navale Pakistaneze

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy