Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, însoţit de o delegaţie din conducerea instituţiei, a efectuat, zilele acestea, o vizită partenerială la Bruxelles şi în Statele Unite ale Americii, informează un comunicat transmis de SRI.

Pe parcursul întâlnirilor, conducerea SRI a avut întâlniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informaţiilor: Avril Haines, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, William J. Burns, directorul CIA, şi Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discuţii cu Robin Dunnigan, adjunct al secretarului de stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice.

Potrivit SRI, pe agenda convorbirilor s-au regăsit subiecte de actualitate care privesc securitatea regională şi globală, cu accent pe importanţa schimbului de informaţii şi al cooperării în domeniul intelligence.

"Vizita directorului SRI se înscrie în cadrul Parteneriatului strategic România-SUA pe componenta de intelligence. Dialogurile au vizat în principal amplificarea măsurilor specifice de securitate pentru România şi Flancul de Est al NATO. Discuţiile au prilejuit în egală măsură o analiză a situaţiei de securitate din regiune şi a capacităţilor noastre comune cu scopul de a creşte evident nivelul rezilienţei în faţa ameninţărilor constante la adresa securităţii naţionale a ambelor state. Delegaţiile română şi cea americană au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională şi globală", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel