Eduard Hellvig, directorul SRI, despre legile securității naționale (Video): Întoarcerea la reglementările din timpul comunismului trebuie respinsă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a afirmat, vineri, că orice tentativă de întoarcere la reglementările de tipul celor din regimul comunist trebuie respinsă din start.

În declaraţiile sale, Hellvig s-a referit la pachetul de legi privind siguranţa naţională.

"Aducerea la zi a acestor legi nu este un obiectiv recent, ci unul care a fost ratat în ultimii 30 de ani. Singurele legi existente sunt cele adoptate la începutul anilor '90, iar forma lor permite constant interpretări neclare.

SRI a solicitat constant instrumente legale care să ne permită să fim mai eficienţi în combaterea ameninţărilor cu care se confruntă România. În acelaşi timp, adaptarea legislaţiei trebuie să ţină cont de reperele României de astăzi.

Suntem o societate democratică, parte din familia occidentală, membră a Uniunii Europene şi NATO şi principiile democratice trebuie mereu să prevaleze. Avem modele occidentale care ne pot inspira şi cred că orice tentativă de întoarcere la reglementările de tipul celor din comunism trebuie respinsă din start", a declarat Eduard Hellvig într-o declaraţie susţinută online. 

„E o idee total greșită că în 2022 serviciile de informații din România ar putea să revină la modelul fostei Securități. Acel model era unul care ținea de regimul comunist totalitar, recunoscut universal drept criminal și impus de o putere străină și total opusă unei societăți care își dorește libertate, prosperitate și siguranță”, a precizat directorul SRI.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel