După mai multe dezacorduri între Varşovia şi Berlin, centrul de reparaţii pentru tancuri Leopard este operaţional în Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După lungi negocieri între autoritățile poloneze şi cele germane cu privire la deschiderea unui centru de mentenanţa pentru tancurile Leopard primite de Ucraina, ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak a anunţat deschiderea acestuia. Înainte ca această decizie să fie luată, presa germană a relatat anterior că Germania intenționează să întrerupă negocierile privind crearea unui centru de mentenanţă pentru tancurile Leopard în Polonia. Potrivit cotidianului Handelsblatt, motivul acestei decizii a fost reprezentat de prețul prea mare pe care partea poloneză îl cerea pentru repararea tancurilor.

Centrul ar fi trebuit să se deschidă la sfârșitul lunii mai. După discuțiile purtate în aprilie cu ministrul apărării Mariusz Błaszczak, omologul său german Boris Pistorius a declarat că ambele părți au ajuns la stadiul final de implementare.

Grupul militar-industrial polonez (PGZ) cerea peste 100.000 de euro pentru "constatarea inițială" la care este spus un tanc Leopard pentru a fi reparat, în timp ce în Germania, acest serviciu costă de obicei aproximativ 12.000 de euro. În plus, PGZ nu era dispus să ofere nicio garanție pentru reparațiile efectuate. Toate aceste aceste pretenţii au dus până ieri la întârzierea proiectului.

Un centru de reparaţii în Polonia pentru tancuri germane de luptă Leopard 2 folosite în Ucraina, cerut de ministrul german al apărării Boris Pistorius, a fost finalizat şi pus în funcţiune, a declarat ministrul polonez Mariusz Blaszczak, potrivit DPA.

,,Centrul de reparaţii din Gliwice este funcţional! Primele două Leopard au ajuns deja din Ucraina la uzina Bumar'', a scris, sâmbătă seara, Blaszczak pe Twitter.

Cei doi miniştri ai apărării au convenit în aprilie crearea acestui centru de reparaţii.

El urma să fie înfiinţat de producătorul de arme Bumar-Labedy în Gliwice, în Silezia Superioară, şi să înceapă să funcţioneze în luna mai, însă lucrările fuseseră oprite. Scopul centrului de mentenanţa este de a repara tancurile Leopard 2 cât mai aproape de granița cu Ucraina, pentru a reduce la minimum sarcina logistică. Centrul ar urma să fie creat în comun de grupurile germane de armament Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și de compania poloneză de apărare PGZ.

În acest centru urmează să fie reparate tancuri Leopard din Germania şi Polonia care sunt folosite de Ucraina în lupta împotriva forţelor ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel