După atacul Rusiei cu rachetă în Transcarpatia ucraineană, Slovacia şi-a pus în alertă toate sisteme defensive

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem antiaeriene Patriot, pregătit pentru dislocare în Slovacia. Sursa Foto: NATO.int
Sistem antiaeriene Patriot, pregătit pentru dislocare în Slovacia. Sursa Foto: NATO.int

Atacul rus cu rachetă petrecut marţi în regiunea Transcarpatia din vestul Ucrainei a fost detectat de radarul slovac, iar toate sistemele defensive slovace sunt în alertă pentru a asigura securitatea ţării, a declarat ministrul apărării Jaroslav Nad, înaintea şedinţei de guvern de miercuri, transmite agenţia slovacă TASR.

Ministrul slovac al Apărării şi-a exprimat preocupările în legătură cu acest atac, având în vedere că el a avut loc la aproximativ 100 km de graniţa slovaco-ucraineană.

În acest context, Jaroslav Nad l-a avertizat pe preşedintele Vladimir Putin că, dacă Rusia va lovi teritoriul slovac, aceasta va activa automat Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord.

Conform ministrului, obiectivul bombardamentului a fost distrugerea unei linii feroviare, însă el nu a fost atins pe deplin.

'Am spus de mai multe ori că există informaţii potrivit cărora Putin va face tot ce poate pentru a ''denazifica'' gări şi aeroporturi din apropierea graniţei (slovace)', a adăugat Nad, potrivit Agerpres.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, Statele Unite au anunţat că vor desfăşura în Slovacia un sistem antirachetă Patriot şi efective militare pentru operarea acestuia.

În urma atacului, ministrul de interne Roman Mikulec a convocat în cursul nopţii de marţi spre miercuri o reuniune a managementului strategic pentru criza din Ucraina.

Secretarul de stat Vendelin Leitner a relatat că au fost luate măsuri, au fost verificate planurile pentru gestionarea situaţiei şi a fost activat un corp de poliţie pe lângă poliţia de frontieră.

'Am făcut pregătiri pentru a gestiona şi a calma situaţia în Slovacia', a subliniat el.

Atacul de marţi din oblastul Transcarpatia a fost primul al Rusiei în regiune de la debutul războiului în Ucraina. Racheta a lovit o facilitate nespecificată din aşezarea Voloveţ. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel