Drumurile noastre toate. MApN a anunțat când ajung la Kogălniceanu coloanele cu blindate americane plecate de la Nădlac

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini de la intrare în România prin Vama Nădlac a primului convoi de blindate americane Stryker. Sursă foto: MApN
Imagini de la intrare în România prin Vama Nădlac a primului convoi de blindate americane Stryker. Sursă foto: MApN

MApN a anunțat că prima coloană cu tehnică militară americană care a intrat ieri seara în țară va ajunge, estimativ, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța în cursul dimineții de mâine.

Cu privire la deplasarea coloanei de trailere cu tehnică militară americană de tip Stryker, MApN vine și aduce câteva clarificări. În primul rând e vorba de 2 coloane separate.

Știm că prima a intrat în țară ieri seara, prin Vama Nădlac, iar cea de-a doua a intrat în țară tot pe la Nădlac în cursul acestei dimineți.

Prima coloană e formată din aproximativ 18 trailere care au plecat din Sibiu azi în jurul 10.45, spre Râmnicu Vâlcea „după 9 ore de odihnă, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru șoferi”.

 

Prima coloană de blindate americane va ajunge la Kolgăniceanu mâine dimineață iar cea de-a doua mâine seară

 

Această coloană va pleca în jurul orei 22:00 din Rm. Vâlcea către București. Potrivit sursei citate, „traseul prin București este prevăzut pe A1, Centura Nord, A2. Ora estimată pentru ajungerea la București a primei coloane este 01.00 (mâine dimineață). După calculul aproximativ al timpului de marș, prima coloană poate ajunge la Mihail Kogălniceanu mâine, 11 februarie, între orele 5 și 6 dimineață”.

Ministerul Apărării anunță totodată că „a doua coloană se va pune în mișcare de la Nădlac mâine 11 februarie, în cursul dimineții, pe același traseu. Cel mai probabil, a doua coloană va ajunge la Mihail Kogălniceanu mâine seară”.

Cât despre cele trei camioane surprinse în cursul acestei dimineți pe A2, MApN anunță că ele nu fac parte din transport și au ca destinație finală Baza 86 Aeriană Borcea.

De precizat că distanța de la Vama Nădlac la Constanța este de aproximativ 840 de kilometri iar ruta urmată este Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  - Mihail Kogălniceanu. Drumul nu e unul ușor, și asta din cauza infrastructurii, mai cu seamă din lipsă de autostrăzi. 

Amintim că, separat de blindatele Stryker și coloanele militare, azi, au intrat în România și primele zece autocare care transportă militari ai Statelor Unite ale Americii. Aceștia au intrat în țară tot pe la Vama Nădlac.

În aceste zile vor ajunge treptat aproximativ 1.000 de soldați americani în România, redislocați din Germania, în contextul crizei generată de acțiunile Federației Ruse în Estul Europei. Misiunea se numește Task Force (TF) Cougar iar la aceasta vor participa militari SUA ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel