Dronele RQ-4D Phoenix ale NATO au fost certificate pentru efectuarea misiunilor

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone RQ-4D Phoenix NATO  Sursa foto: Twitter
Drone RQ-4D Phoenix NATO Sursa foto: Twitter

Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, a declarat că aeronavele de supraveghere RQ-4D Global Hawk din cadrul programului Alliance Ground Surveillance (AGS) al NATO, au atins capacitatea operațională pentru a efectua misiuni.

Aceasta este o etapă majoră a programului, care va spori substanțial capacitatea Alianței cu privire la supravegherea granițelor sale, se arată într-un comunicat al NATO.

”În noiembrie, am anunțat sosirea aeronavelor de supraveghere ale Alianței NATO la Sigonella, Italia, o etapă semnificativă în sensul cunoașterii mediului înconjurător”, a declarat Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul Wolters.

Sistemul AGS al NATO va oferi o capacitate unică de ultimă generație pentru toți cei 30 de membri ai alianței, cu o platformă adaptată pentru a îndeplini cerințele NATO de Supraveghere și Recunoaștere a informațiilor. Aceasta va oferi factorilor de decizie NATO informații valoroase bazate pe o imagine cuprinzătoare a condițiilor de pe teren, în orice moment.

 

Sistemul AGS este achiziționat de 15 aliați prin intermediul NAGSMA.

Capacitatea AGS deținută și operată de NATO permite Alianței să efectueze supravegherea permanentă pe zone largi de la mare altitudine în orice condiții meteorologice, atât ziua cât și noaptea. Folosind senzori radar avansați, aceste sisteme vor detecta și urmări continuu obiecte în mișcare și vor oferi imagini radar ale zonelor de interes și ale obiectelor staționare.

Toți cei 30 de aliați NATO vor avea acces la informațiile UAV-urilor.

În cadrul programului AGS și România își aduce contribuția prin UTI Grup care a furnizat module esențiale pentru două componente software importante ale sistemului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel