NATO a primit prima stație AGS la fabricarea căreia a contribuit și o firmă din România

Eduard Pascu |
Data publicării:

NATO a primit prima stație de de supraveghere terestră și de transmisie de date din cadrul programului Alliance Ground Surveillance (AGS), se arată într-un comunicat al Alianței Nord-Atlantice.

Programul NATO pentru supraveghere la sol (AGS) a marcat o altă etapă importantă la jumătatea lunii martie, odată cu transferul primei părți a componentei mobile dislocabile a sistemului AGS la Forța AGS NATO din Sigonella, Italia.
Agenția de Management AGS NATO (NAGSMA) a transferat Stația Generală Mobilă (MGGS) la Forța AGS pentru familiarizare și instruire. Unitatea MGGS este primul echipament de exploatare preluat de Forța AGS în cadrul programului AGS. Sistemul AGS Core al NATO include cinci aeronave RQ-4D Phoenix pilotate de la distanță, dezvoltate și produse special în conformitate cu cerințele NATO, precum și segmente mobile și transportabile la sol.

Sistemul AGS este achiziționat de 15 aliați prin intermediul NAGSMA. Primele două din cele cinci drone RQ-4D Phoenix au ajuns la Sigonella în noiembrie și decembrie 2019, iar un zbor de testare peste Marea Mediterană a fost efectuat în luna martie a acestui an. Capacitatea operațională inițială este programată pentru 2020.

UTI Grup a furnizat module esențiale pentru două componente software importante ale sistemului AGS al NATO: aplicația de comandă și control pentru Centrul de Comandă de Bază (MOS – Mission Operation Support) și aplicația pentru punctele de comandă transportabile (TGGS – Transportable General Ground Stations), necesare în vederea asigurării sistemului de comunicații (voce și mesaje), a stocării de date, a interoperabilității și a diseminării de date între participanții la acțiuni militare. Aplicațiile au fost testate cu succes și acceptate, fiind integrate în sistemul NATO AGS din centrul de comandă de la baza militară aeriană de la Sigonella, Italia.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel