NATO a primit încă o dronă RQ-4D Phoenix

Eduard Pascu / 16 noi 2020 / 10:53

Încă o dronă RQ-4D Phoenix, a ajuns, în această săptămână, în baza militară NATO de la Sigonella, Italia.

Aeronava, a cincea și ultima pentru NATO în cadrul programului AGS a decolat din Baza Aeriană americană Palmdale, din California, şi a aterizat în Italia după un zbor de aproximativ 20 de ore, se arată într-un comunicat al NATO.

„Programul Alliance Ground Surveillance (AGS) este o capabilitate importantă în folosul întregii Alianţe”, a declarat comandantul AGS, generalul de brigadă, Houston Cantwell.

Northrop Grumman va continua activitatea pentru a finaliza predarea sistemului AGS, care cuprinde segmente de aeronave, sol și suport. În cadrul programului AGS și România își aduce contribuția prin UTI Grup care a furnizat module esențiale pentru două componente software importante ale sistemului.

„Odată ce sistemul va fi implementat, comandanții NATO vor avea o mai mare flexibilitate și sprijin pentru misiunea de protejare a trupelor terestre, a populațiilor civile și a frontierelor internaționale pe timp de pace și în perioade de conflict, precum și misiuni umanitare în timpul dezastrelor naturale”, a declarat Jane Bishop vicepreședintele și directorul general al sistemelor autonome la Northrop Grumman, transmite DefenseConnect.

Prima dronă a aterizat în Sigonella pe 21 noiembrie 2019, urmată de sosirea celei de a doua pe 19 decembrie 2019. Ulterior, în pe 15 și 26 iulie 2020 au ajuns în Europa și UAV-urile trei și patru.

Citește și: NATO utilizează tehnologie furnizată de UTI Grup în cadrul sistemului AGS

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy