NATO a primit încă o dronă RQ-4D Phoenix

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Încă o dronă RQ-4D Phoenix, a ajuns, în această săptămână, în baza militară NATO de la Sigonella, Italia.

Aeronava, a cincea și ultima pentru NATO în cadrul programului AGS a decolat din Baza Aeriană americană Palmdale, din California, şi a aterizat în Italia după un zbor de aproximativ 20 de ore, se arată într-un comunicat al NATO.

„Programul Alliance Ground Surveillance (AGS) este o capabilitate importantă în folosul întregii Alianţe”, a declarat comandantul AGS, generalul de brigadă, Houston Cantwell.

Northrop Grumman va continua activitatea pentru a finaliza predarea sistemului AGS, care cuprinde segmente de aeronave, sol și suport. În cadrul programului AGS și România își aduce contribuția prin UTI Grup care a furnizat module esențiale pentru două componente software importante ale sistemului.

„Odată ce sistemul va fi implementat, comandanții NATO vor avea o mai mare flexibilitate și sprijin pentru misiunea de protejare a trupelor terestre, a populațiilor civile și a frontierelor internaționale pe timp de pace și în perioade de conflict, precum și misiuni umanitare în timpul dezastrelor naturale”, a declarat Jane Bishop vicepreședintele și directorul general al sistemelor autonome la Northrop Grumman, transmite DefenseConnect.

Prima dronă a aterizat în Sigonella pe 21 noiembrie 2019, urmată de sosirea celei de a doua pe 19 decembrie 2019. Ulterior, în pe 15 și 26 iulie 2020 au ajuns în Europa și UAV-urile trei și patru.

Citește și: NATO utilizează tehnologie furnizată de UTI Grup în cadrul sistemului AGS

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel