Drept la replică al senatorului Claudiu Târziu (AUR), transmis către DefenseRomania

Senatorul AUR Claudiu Târziu. Photo source: Claudiu Târziu @OfficialFacebook
Senatorul AUR Claudiu Târziu. Photo source: Claudiu Târziu @OfficialFacebook

Senatorul AUR Claudiu Târziu a transmis un drept la replică redacției DefenseRomania ca urmare a materialului publicat ieri în care acesta era acuzat de faptul că servește narativului propagandei ruse.

În articolul intitulat „Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, după ce Claudiu Târziu (AUR) a vorbit de preluarea unor teritorii din Ucraina cu riscul de a ieși din NATO: Problema e că Târziu nu e un idiot util”, redacția DefenseRomania a preluat poziția fostului șef al SRI după declarațiile controversate ale senatorului Claudiu Târziu.

DefenseRomania publică dreptul la replică transmis de către biroul de comunicare al AUR, dar rămâne la poziția că declarații care incită la încălcarea dreptului internațional servesc unor narative estice și sunt extrem de periculoase în contextul războiului hibrid rus declanșat împotriva Europei și accentuat în an electoral.

Dreptul integral la replică al senatorului Claudiu Târziu (AUR):

„Consider acuzațiile care mi se aduc după discursul din 24 ianuarie de la Iasi, din deschiderea evenimentelor privind sărbătorirea Unirii Principatelor Române, drept absolut incalificabile. Și le resping cu fermitate. 

Ce am spus de fapt? Am declarat că idealul reîntregirii nu poate fi abandonat și că fără reunificarea românilor nu putem să pretindem că suntem cu adevărat suverani. Acest ideal trebuie urmărit pe mai departe. Așadar, ce face discursul meu să fie unul revizionist? Absolut nimic. Revizionismul înseamnă să revizuiești frontierele în scop strict politic, fără niciun fel de argument de ordin istoric, documentat, și că o faci doar ca să îți atribui teritorii suplimentare.

De asemenea, nu am menționat niciunde cuvântul „anexare”, așa cum pretind acuzatorii mei. Nici nu puteam să îmi permit, în calitatea pe care o am, să afirm acest lucru. Sunt foarte conștient de puterea noastră militară și de situația României, care este membră în Alianța NATO și în Uniunea Europeană, alianțe în care trebuie să rămânem în interesul nostru național. Inducerea ideii că aș fi spus că am putea ieși din NATO pentru a ne reîntregi este o pură invenție. Nu am făcut-o, nu am sugerat-o, nici nu am pronunțat numele NATO!

Așadar, în aceste condiții, să fiu acuzat de revizionism este un lucru nejustificat. Declarația mea nu poate fi interpretată decât drept una de principiu: da, ne dorim reîntregirea și este legitimă această dorință, dar nu înseamnă că pornim la război pentru asta acum. De altfel am condamnat războiul Rusiei contra Ucrainei încă de la început, fiind primii care am protestat contra declanșării războiului, în fața ambasadei ruse la București, în prima zi după izbucnirea conflictului.

În privința declarațiilor lui Eduard Hellvig avem de a face cu reambalarea manipulatorie a unei făcături de presă, care amestecă lucrurile și evenimentele și le dă o interpretare nu doar lipsită de orice bază factuală, dar și vădit tendențioasă, pentru a compromite mișcarea noastră. Declarația pe care marele șef de serviciu secret a descoperit-o abia acum este făcută acum doi ani și se intitulează „Nu îmi plac dictatorii”. Aceasta pornește de la argumentele pentru care eu critic politica dictatorială și sângeroasă a lui Vladimir Putin și dezavuez politica imperialist a Rusiei, pe care aceasta nu a abandonat-o niciodată. În cadrul acelei declarații eu trec îăn revistă datoriile istorice pe care le are de plătit Rusia către România. Și spun că nu se pune problema normalizării relațiilor dintre cele două țări pînă nu sunt închise aceste dosare problematice.

Îi recomand dlui Hellvig să-și vadă de treaba lui, pentru că nu e cazul ca un fost șef de serviciu secret să se amestece în viața politică. 

Pe 1 decembrie, statul român sărbătorește Ziua Națională, în ziua în care s-a desăvârșit Marea Unire la 1918. Sugerează domnul Hellvig (dimpreună cu toți ceilalți acuzatori ai mei) că autoritățile de la București fac, an de an, jocul Moscovei când aniversăm împlinirea idealului național? Domniile lor, în frunte cu Eduard Hellvig, au participat vreodată la această sărbătoare, înțeleg însemnătatea ei? 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel