Consolidarea apărării pe flancul estic al NATO: Soldaţi şi echipamente militare americane încep să sosească în Polonia (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Două avioane militare americane au putut fi văzute aterizând luni dimineaţă pe un aeroport din Polonia, iar mai multe alte zboruri sunt aşteptate în cursul zilei pentru a aduce majoritatea trupelor suplimentare a căror trimitere în Europa a fost ordonată de către preşedintele american Joe Biden săptămâna trecută, pe fondul crizei legată de Ucraina, precizeazaă Reuters.

Preşedintele american Joe Bide a dispus ca aproape 3.000 de militari să fie repoziţionaţi în Europa de Est pentru a proteja flancul estic al NATO de posibilitatea unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei.

Rusia, care a desfasurat peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera ucraineană, neagă acuzaţiile Occidentului că ar intenţiona să invadeze ţara vecină.

Aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfăşuraţi în România.

Comandantul Diviziei 82-a aeropurtate, general-maiorul Christopher Donahue, a sosit sâmbătă în Polonia, iar o sursă militară a declarat că majoritatea trupelor sunt aşteptate să sosească în cursul zilei de luni.

După aterizarea luni dimineaţă a celor două avioane de transport militare pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, în sud-estul Poloniei, un angajat al aeroportului a declarat pentru Reuters că alte trei sunt aşteptate. Un purtător de cuvânt al armatei poloneze a spus că luni sunt aşteptate mai multe avioane, dar nu a precizat câte.

 

Un batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1000 de militari americani, se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România

 

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, afirmă că sosirea în ţara noastră a celor 1.000 de militari americani reprezintă "o măsură defensivă importantă, o contribuţie directă a Statelor Unite la consolidarea apărării României, în condiţiile actualului mediu de securitate din regiune".

"Aşa cum s-a anunţat recent de la Pentagon, un contingent de aproximativ 1.000 de militari americani, actualmente staţionat în Germania, dotat cu transportoare blindate Stryker, va fi dislocat temporar în România. Am fost şi suntem în permanentă legătură cu partea americană pentru materializarea redislocării în zilele următoare, ultimele detalii fiind deja în curs de clarificare. Sosirea celor 1.000 de militari, care se vor adăuga efectivelor americane deja prezente pe teritoriul României, reprezintă o măsură defensivă importantă, o contribuţie directă a Statelor Unite la consolidarea apărării României, în condiţiile actualului mediu de securitate din regiunea noastră. În acelaşi timp, este un semnal puternic al solidarităţii şi determinării cu care Alianţa implementează măsuri de întărire a posturii aliate de descurajare şi apărare a oricăror agresiuni pe întreg flancul său estic", a scris şeful SMAp, joi, pe pagina sa de Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel