Dodon se teme de 'imixtiuni externe' și cere Serviciului de Informaţii şi Securitate să ia măsuri înainte de alegeri

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Igor Dodon a cerut Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) de la Chişinău să nu admită o eventuală "destabilizare a situaţiei din Republica Moldova" şi să prevină ceea ce el a numit 'imixtiuni externe' în viitoarele alegeri prezidenţiale, preconizate pentru sfârşitul acestui an, informează joi portalul IPN.md şi Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

El a atenţionat că ar putea apărea 'tentative de destabilizare a situaţiei (din Republica Moldova), atât din partea forţelor interne, cât şi prin posibila imixtiune externă', într-un discurs susţinut miercuri după-amiază la o şedinţă lărgită a Colegiului SIS.

'Dumneavoastră îmi prezentaţi săptămânal informaţii şi noi deja atestăm o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situaţiei. Din afara ţării. Finanţarea care a început masiv a unor organizaţii nonguvernamentale, încercări de a manipula opinia publică pentru a provoca proteste în masă. De fapt, nu este nimic nou, lucrul acesta se întâmplă de fiecare dată când ne apropiem de un anumit exerciţiu electoral. Interesul faţă de alegerile de la sfârşitul acestui an va fi foarte-foarte mare. Sarcina pentru dumneavoastră este să nu permiteţi destabilizarea', le-a cerut Dodon responsabililor SIS.

 

SIS trebuie să informeze conducerea R. Moldova despre implicări interne sau externe



Preşedintele moldovean a spus că SIS trebuie să informeze la timp conducerea statului despre posibile implicări interne sau externe. 'Aici nu este vorba de luptă politică împotriva cuiva sau de partea cuiva, este vorba de destabilizarea situaţiei şi a ordinii publice', a afirmat el.

Alegerile prezidenţiale la termen sunt prevăzute pentru sfârşitul acestui an în Republica Moldova. Într-o declaraţie anterioară, Igor Dodon lăsase să se înţeleagă că următorul scrutin prezidenţial ar putea avea loc la 8 noiembrie, iar campania electorală ar putea începe la 8 septembrie, conform presei de la Chişinău.

Precedentul scrutin a avut loc în 2016. În turul doi pentru funcţia de preşedinte al republicii au concurat Igor Dodon şi Maia Sandu, preşedinta Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Dodon, liderul Partidului Socialist, a reuşit atunci să câştige alegerile cu 52,11% din voturi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel