Distruse sau nu, Rusia admite că dronele turcești Bayraktar TB2 îi omoară soldații în Ucraina și bate obrazul Turciei

Bayraktar TB2, sursă foto: News Text Area (NewsTextArea.com)
Bayraktar TB2, sursă foto: News Text Area (NewsTextArea.com)

La finalul lunii martie Federația Rusă anunța că Ucraina nu mai deține drone turcești Bayraktar TB2, după ce forțele ruse le-ar fi distrus aproape în totalitate.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, pe 01.04.2022, militarii ruși au doborât în Ucraina “încă o dronă” de producție turcească de tip Bayraktar TB2. În acest sens, rușii anunță că au distrus 36 de drone tucești TB2 de la debutul operațiunii speciale.

Ucraina nu confirmă iar din surse neutre e greu de precizat dacă informațiile sunt reale sau nu. În altă ordine de idei tot Federația Rusă anunța că deține controlul total asupra spațiului aerian al Ucrainei, lucru care s-a dovedit a fi fals.

CITEȘTE ȘI: Rusia se laudă că a lăsat Ucraina fără dronele turcești Bayraktar. Ar fi fost distruse 37 de TB2, dar se știa că Ucraina deține 36 UAV-uri

Cert e că dronele turcești Bayraktar TB2 au contribuit din plin la distrugerea tehnicii militare ruse în prima fază a invaziei.

DefenseRomania a publicat la finalul lunii trecute lista cu pierderile forțelor ruse, în tehnică de luptă și de sprijin, cauzate de acțiunile dronelor Bayraktar TB2 până pe 24 martie 2022.

 

Rușii sunt nemulțumiți că Turcia livrează Ucrainei drone Bayraktar TB2 care „ne omoară soldații”

 

2. Atac al un... (bayraktar-tb2-distrugeri-atac-ucraina-rusia_74322100.jpg)

Atac al unei drone de tip Bayraktar TB2 asupra tehnicii militare ruse în timpul invaziei ruse asupra Ucrainei

Distruse sau nu, rușii admit că dronele turcești Bayraktar TB2 le omoară soldații în Ucraina. Alexei Yerkhov, ambasadorul Federației Ruse în Turcia, în cadrul unui interviu acordat presei din Turcia, și citat de publicațiile ruse Tass și Vzglyad, a vorbit despre „durerea” pe care o simte societatea rusă în momentul în care soldații ruși invadatori sunt uciși de drone TB2 turcești în Ucraina.

„Mi se pune des întrebarea cum ne simțim când vedem că Turcia livrează drone TB2 Ucrainei? Voi răspunde sincer. Nici nu vă puteți imagina cât e de dureros acest lucru pentru societatea rusă”, a precizat șeful misiunii diplomatice ruse la Ankara.

El a continuat ți a adăugat că „explicații de genul business is business nu stau în picioare întrucât aceste drone sunt achiziționate pentru a ne ucide soldații” și spune că Federația Rusă nu înarmează state ostile Turciei.

Pe de altă parte ambasadorul Yerkhov a salutat totodată eforturile diplomatice turce de a negocia pacea în conflictul dintre Federația Rusă și Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Ce pagube a provocat drona Bayraktar TB2 forțelor ruse în prima lună de război din Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel