Distrugătorul USS Delbert Black intră în dotarea US Navy

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 26 septembrie, la Port Canaveral, va avea loc o ceremonie de intrare în serviciu a celui mai nou distrugător din clasa Arleigh Burke, USS Delbert Black.

Construcția distrugătorului a început în septembrie 2017 și a fost finalizată în martie 2020. Nava a trecut cu succes încercările de acceptare, după ce a petrecut două zile pe mare în Golful Mexic. Nava a fost construită de divizia Ingalls Shipbuilding, transmite navyrecognition.

USS Delbert D. Black (DDG-119) are un echipaj format din 380 de marinari. Distrugătorul este înarmat cu 64 de sisteme de lansare verticală Mk 41, RIM-66 SM-2, BGM-109 Tomahawk sau RUM-139, un tun naval, două tunuri automate Mk 38 de calibru 25 mm, patru mitraliere calibru 12,7 mm, torpile Mk 46 și un sistem Phalanx CIWS (Close-In Weapon System). Poate atinge o viteză maximă de 31 de noduri.

Citește și: Un nou distrugător din clasa Arleigh Burke se alătură flotei US Navy

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel