Distrugătorul american USS Curtis a navigat Strâmtoarea Taiwanului. China atenționează SUA să ”gestioneze cu atenție” problema

Tudor Curtifan |
Data publicării:
distrugatorul USS Curtis Wilbur
distrugatorul USS Curtis Wilbur

Nave ale Statelor Unite ale Americii au navigat strâmtoarea Taiwanului, strârnind reacția Chinei.

Este vorba despre distrugătorul Matinei USS Curtis Wilbur și de nava Bertholf ce aparține US Coast Guard.

Potrivit Reuters, trecerea navelor americane prin Strâmtoarea Taiwanului riscă să escaladeze tensiunile dintre SUA și China, fiind un semn al sprijinului acordat de Washington pentru Taiwan, după creșterea semnificativă a ostilităților dintre statul insular și China.

Un oficial al SUA a declarat potrivit sursei citate că navigarea navelor americane prin Strâmtoarea Taiwan „demonstreaza angajamentul SUA” în ceea ce privește zona Indo-Pacifică, precizând că SUA „vor continua să  zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legea internațională”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a declarat reporterilor de la Beijing că țara sa a acordat „o atenție deosebită” navelor americane.

China îndeamnă Statele Unite să „gestioneze cu atenție și în mod corespunzător problema Taiwanului pentru a evita să aducă prejudicii relațiilor chinezo-americane, păcii și stabilității în Strâmtoarea Taiwanului", a adăugat oficialul chinez.

SUA dețin relații strânse cu Taiwanul, iar Pentagonul a anunțat că Statele Unite au vândut Taiwanului, din 2010 până în prezent, armament de peste 15 miliarde de dolari.

Totodată, în urmă cu doar cinci zile, administraţia SUA a aprobat vânzarea a zeci de avioane de vânătoare F-16 Taiwanului, fiind prima vânzare majoră de avioane de luptă efectuată în acest stat în aproximativ 30 de ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel