Director Huawei, arestat la solicitarea SUA. China reacționează

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Directorul financiar al Huawei, Meng Wanzhou, a fost arestată azi în Canada la solicitarea americanilor, iar SUA cere extrădarea. Ministerul de Externe de la Beijing a reacționat imediat și a cerut eliberarea acesteia.

Ministerul de Externe a cerut de asemenea Statelor Unite să clarifice de ce a solicitat arestarea lui Meng. 

Meng Wanzhou, vicepreşedinte al consiliului de administraţie şi fiica fondatorului companiei, Ren Zhengfei, a fost reţinută săptămână trecută în timpul unei escale la Vancouver. 

Meng riscă extrădarea în SUA, unde procurorii din New York anchetează dacă Huawei a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului, a relatat Wall Street Journal. 

Departamentul Justiţiei al Canadei a comunicat anterior că audierea pentru stabilirea cauţiunii a fost fixată pentru vineri, fără a furniza însă detalii suplimentare. 

Huawei, unul din cei mai mari producători mondial de echipamente de telecomunicaţii, a declarat că a primit 'foarte puţine informaţii cu privire la acuzaţii şi nu are cunoştinţă de nicio încălcare a legii de către dna Meng'. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel