Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare importantă de arme și muniții pentru Maroc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de armament către Maroc pentru a cumpăra aproape 8.500 de muniții de diferite tipuri, cu un preț de puțin sub 1 miliard de dolari, transmite defensenews.

Cele două pachete - un pachet de arme utilizate pe avioanele F-16 în valoare de 209 milioane dolari și o tranșă de rachete TOW pentru 776 milioane dolari - au fost anunțate de Defense Security Cooperation Agency (DSCA).

Armele vor „îmbunătăți securitatea unui aliat major non-NATO care continuă să fie o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Africa de Nord”, a scris DSCA în anunțul său. "O apărare națională puternică și o forță militară dedicată va ajuta Marocul să se mențină în eforturile sale de a menține stabilitatea", se mai arată în comunicat.

Cererea TOW include 2.401 de rachete TOW 2A, 28 de rachete pentru testare și 400 de lansatoare TOW M220A2; unele dintre aceste lansatoare pot fi sisteme ITAS M41. De asemenea, sunt incluse echipamente de suport, asistență tehnică și instruire.

Mii de bombe

 

Deși este la un preț mult mai mic, pachetul F-16 este mai larg. Acesta include 5.810 bombe MK82-1, 300 MK84-4, rachete luminoase și piese de întreținere. De asemenea, conține un pachet de componente pentru arme, inclusiv 105 proiectile de atac direct direct (JDAM) KMU-572F / B, 180 de rachete ghidate MXU-651B / B, bombe GBU-10, 4.125 rachete MXU-650C / B AFG, bombe GBU - 12, 4.305 rachete ghidate prin computer MAU-169L / B și 5.178 focoase FMU-152.

DSCA a declarat că această vânzare va ajuta Marocul în lupta împotriva organizațiilor extremiste și „îmbunătățește interoperabilitatea cu Statele Unite și aliați regionali și va spori capacitatea Marocului de a întreprinde operațiuni de coaliție, așa cum s-a întâmplat în trecut în zboruri operaționale împotriva ISIS în Siria și Irak.”

În martie, Marocului i-a fost aprobată cererea de a cumpăra 25 de avioane noi F-16C /D Block 72.

Vezi și: Maroc cumpără rachete antitanc TOW-2A

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel