Maroc cumpără rachete antitanc TOW-2A

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare în valoare de 776 milioane de dolari a diferitelor rachete TOW-2A către Maroc, a declarat joi Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare, într-o notificare oficială către Congres, transmite defenceblog.

Vânzarea către Maroc include 2.401 rachete TOW 2A, rachete radio-frecvență (RF) (BGM-71-4B-RF) și 400 de sisteme M220A2 TOW și/sau 400 de sisteme M41.

„Vânzarea propusă a rachetelor TOW 2A și a sistemelor TOW va promova eforturile Marocului de a dezvolta o capacitate de apărare la sol integrată. O apărare națională puternică și o forță militară dedicată vor ajuta Marocul să mențină stabilitatea în regiune”, au transmis reprezentanții militari ai Marocului la momentul cererii înaintate către SUA.

Rachetele vor fi livrate de Raytheon Missile Systems.

Sistemul de arme TOW, cu urmărire optică, echipat cu rachetele multifuncționale TOW 2A, TOW 2B Aero și TOW Bunker Buster, este principala armă anti-armură de înaltă precizie, utilizată în întreaga lume astăzi.  Arma poate fi folosită și în cazul unui asalt asupra unor fortificații sau împotriva vehiculelor amfibie, indiferent de mediu sau condiții.

Sistemul de arme este folosit de peste 20 de forțe armate internaționale și integrat pe peste 15.000 de platforme la sol, vehicule și elicoptere. Este, de asemenea, sistemul de arme anti-blindaj preferat de NATO, de coaliție și de Națiunile Unite în operațiuni de menținere a păcii la nivel mondial.

Vezi și: Raytheon a prezentat noua rachetă antitanc TOW - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel