Defender Europe 2021 | Cel mai mare exercițiu militar american din Europa: 30.000 de militari, din 26 de țări, inclusiv România

DefenseRomania Team / 05 feb 2021 / 14:01

Structurile militare ale NATO au început planificarea amplului exercițiu strategic DEFENDER-Europe 21, la care vor participa peste 30.000 de militari din 26 de ţări, după ce exercițiul de anul trecut, care ar fi trebuit să fie cel mai mare din ultimii 25 de ani, a fost anulat din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus, a precizat, in cursul zilei de joi, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul american Tod Wolters.

Comandamentul aliat a precizat că acţiunile militare se vor desfăşura de la Marea Baltică înspre Balcani şi până în Sahel, în Africa.

“Anticipăm că peste 30.000 de militari, aliaţi şi parteneri, din 26 de ţări, vor participa, de la Baltică până în Africa, pe teritoriul a doisprezece naţiuni, de la nord în Marea Baltică până în Sahel” a spus Tod D. Wolters în cadrul unui briefing online cu jurnaliști, precizeaza publicația Calea Europeană.

Pentru exerciţiul de anul acesta, Tod Wolters a precizat că se va ține cont de situația determinată de pandemia de coroanvirus și a recunoscut că “pe parcurs putem ajunge la unele opriri ca urmare a impactului COVID-19 și nu vom putea exercita DEFENDER-Europe 21 în totalitate”.

Scopul acestui amplu exerciţiul este angrenarea armatei americane pentru transportul unui număr mare de trupe şi echipamente, din SUA în Europa, şi pentru acţionarea interoperabilă în caz de conflict, alături de aliaţii NATO şi parteneri.

Anul trecut, armata americană planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

La manevrele militare urmau să participe în total 37.000 de militari aliaţi, în mai şi iunie, în 10 ţări europene. Între cei 37.000 de militari preconizați să participe se aflau și 350 de militari români.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy