”Dark Tequila”. Operațiune cibernetică de amploare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
atac cibernetic
atac cibernetic

O operațiune cibernetică sofisticată, denumită Dark Tequila, i-a vizat pe utilizatorii din Mexic timp de cel puțin cinci ani, furând date bancare de autentificare, informații despre utilizatori individuali și despre companii, cu un malware care poate să „circule" prin computerul victimei în timp ce acesta este offline. 

Potrivit cercetătorilor Kaspersky Lab, codul malware se răspândește prin intermediul dispozitivelor USB infectate și al phishing-ului direcționat și include funcții menite să evite detecția. Se crede că autorul din spatele Dark Tequila este vorbitor de limba spaniolă și provine din America Latina.

Malware-ul Dark Tequila și infrastructura suport sunt neobișnuit de sofisticate pentru operatiuni de fraudă financiare. Amenințarea se concentrează în principal pe furtul de informații financiare, dar odată ajunsă în interiorul unui computer, fură și datele de autentificare de pe alte site-uri, inclusiv de pe unele populare, colectând adrese de e-mail personale și de business, domenii, conturi de stocare de fișiere și altele – care urmau probabil să fie vândute sau folosite în operațiuni viitoare. Exemplele includ clienții de e-mail Zimbra și site-uri pentru Bitbucket, Amazon, GoDaddy, Network Solutions, Dropbox, RackSpace.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel