Damen - 30 de nave militare produse în România, dar doar una pentru țara noastră. Poliția de Frontieră va primi încă două nave

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Corveta PNS Tabuk, a Marinei Pakistanului, produsă de Damen la Șantierul Naval Galați din România. Sursă foto: Damen
Corveta PNS Tabuk, a Marinei Pakistanului, produsă de Damen la Șantierul Naval Galați din România. Sursă foto: Damen

Generalul (r) Gheorghe Savu, directorul Damen Naval România, precizează că Damen va produce până la finalul anului viitor încă două nave pentru Poliția de Frontieră, considerând totuși o situație „puțin anormală” faptul că compania a produs în țara noastră peste 30 de nave militare complexe, dar doar una pentru România. 

Pentru o companie ca Damen, securitatea națională și cea regională au o importanță deosebită, precizează Gheorghe Savu. Declarațiile au fost făcute la evenimentului „Lansarea Barometrului de Securitate a României”, organizat de Centrul de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S. și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu”, cu sprijinul Academiei Române. 

Astfel, Damen are două șantiere navale în România, la Galați și la Mangalia, unde au fost construite 30 de nave militare militare, pentru 13 state, inclusiv NATO și UE.

 

Damen a produs în România peste 30 de nave militare, inclusiv corvete. Dar doar o singură navă pentru țara noastră

 

Damen a investit în Șantierul Naval din Galați 150 de milioane de euro, are peste 4.000 de angajați din aproximativ 9.000 de angajați din toată industria navală românească și are un „transfer de tehnologie total făcut în România”, spune reprezentantul Damen.

Gheorghe Savu a subliniat și faptul că până în prezent au fost construite la Galați peste 400 de nave civile și peste 30 de nave militare. El a mai precizat că Șantierul Naval de la Mangalia va fi ridicat la același nivel tehnologic cu cel de la Galați.

Directorul Damen Naval România a reiterat că Damen produce în țara noastră nave militare, dar a semnalat o situație „puțin anormală” în sensul în care deocamdată Damen a produs doar o navă militară pentru România. E vorba de nava pentru Poliția de Frontieră. „Alte două nave vor fi produse până la finalul anului viitor”, a completat reprezentantul companiei. 

„Navele militare produse la Galați în ultimii 10 ani au o valoare de peste 2 miliarde de euro”, a mai precizat acesta. El a adăugat că Damen are în România cea mai mare investiție, mai mare decât oriunde altundeva în lume.

„Avem 36 de șantiere navale în întreaga lume, dar cele mai mari și mai dezvoltate tehnologic se află în România: Galațiul și Mangalia. Damen nu are atâția angajați nici măcar în Olanda, față de cât are în România. Pentru viitorul companiei noastre România este extrem de importantă”, a precizat directorul Damen Naval România.

„Am spus că aici avem cele mai mari investiții din lume și că deținem două șantier navale cu rol extrem de important în construcția de nave complexe civile și militare. E important pentru noi să putem produce navele în România și să le putem livra pe Dunăre și pe Marea Neagră către clienții noștri”, mai spune acesta.

CITEȘTE ȘI: Damen Galați a lansat la apă cea de a doua corvetă fabricată pentru Pakistan

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel