„Cuștile” tancurilor rusești nu mai sunt artizanale. Chiar și noile T-90M și T-72B3M vin din fabrică direct cu o „cușcă”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Tancuri rusești T-72 cu sisteme de protecție improvizate deasupra turelelor. Sursă foto: Vpk.name
Tancuri rusești T-72 cu sisteme de protecție improvizate deasupra turelelor. Sursă foto: Vpk.name

Concernul rus Uralvagonzavod din cadrul corporației de stat Rostec a anunțat, pe 11.10.2023, că a furnizat Ministerului rus al Apărării un nou lot de tancuri T-90M Proryv și T-72B3M cu protecție suplimentară. Anunțul a fost făcut de Serviciul de presă al concernului cu ocazia celei de-a 87-a aniversări a întreprinderii producătoare de tancuri.

“În ajunul zilei sale de naștere, Uralvagonzavod a predat la trupe un alt tren încărcat cu vehicule blindate. Forțele Armate ruse au primit de la constructorii de tancuri noi blindate de tip T-90M Proryv și T-72B3M cu protecție suplimentară. Problemele privind satisfacerea nevoilor Forțelor Armate ruse cu o tehnologie fiabilă și extrem de eficientă pot fi rezolvate în timp util datorită cooperării cu Consiliul de coordonare din cadrul Guvernului Federației Ruse”, au spus reprezentanții Uralvagonzavod.

După cum rezultă din fotografiile și materialele video apărute pe Internet, așa- numita “protecție suplimentară” a noilor tancuri rusești este reprezentată de o “cușcă” metalică amplasată deasupra tancului. Până acum aceasta era realizată artizanal de soldații ruși de pe front, pentru protecția împotriva dronelor kamikaze.

În prezent, protecția standard se instalează direct din fabrică. Aceasta este realizată din profile metalice și este denumită în mediul militar “grătar”.

 

„Cuștile” tancurilor rusești, inclusiv cele mai moderne versiuni T-90M - după experiența din războiul împotriva Ucrainei

 

2. Tanc sovie... (t-62-protectie_66782700.png)

Tanc sovietic T-62 folosit de ruși în Ucraina, cu sisteme de protecție improvizate și sisteme din anii 1980. Foto: Defense Express via Диванно-штурмовая бригада Telegram

Reprezentanții companiei Rostec au remarcat faptul că instalarea unui astfel de design a fost sugerată de experiența obținută în timpul operației militare speciale din Ucraina. Ei au numit noile viziere “o soluție simplă dar eficientă”.

“Noul design protejează vehiculele și echipajele de dronele kamikaze și de muniția aruncată din drone. Anterior, luptătorii făceau astfel de copertine folosind o metodă improvizată. Acum, tancurile noi sunt echipate cu grile de protecție în mod standard”, se arată într-un comunicat de presă al Rostec, preluat de agenția de presă Tass.

Partea rusă susține că tancul T-90M Proryv este cel mai avansat vehicul de luptă din familia T-90 și, de asemenea, cel mai adaptat pentru a funcționa în condiții moderne de luptă, inclusiv datorită prezenței protecției sub toate aspectele, a unui sistem automatizat modern pentru conducerea focului și a implementării măsurilor de creștere a
supraviețuirii.

T-72B3M este o versiune modernizată a tancului T-72B3, care a primit un nou sistem de vizare cu afișaj digital, precum și o cameră de televiziune cu vedere în spate. Blindajul vehiculului de luptă este întărit de ecrane laterale cu module de protecție dinamică Relikt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel