Cum au reuşit Forţele Aeriene Israeliene să distrugă în Siria un sistem de rachete antiaeriene Pantsir?

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a putut să distrugă, pe 21 ianuarie 2019, sistemul de rachete antiaeriene rus Pantsir, folosit de armata siriană, după ce militarii sirieni au făcut o greșeală și, în loc să-și schimbe poziția, au rămas în aceeași locație așteptând vehiculul de realimentare cu muniției, a declarat Valery Slugin, proiectantul sistemului Pantsir, într-un interviu acordat agenției ruse de știri TASS.

Sistemul Pantsir a fost construit de Biroului de Construcții Instrumente Shipunov, parte a conglomeratului de stat Russian Technologies (Rostec).

Misterul israelian al al Apărării a  publicat, anul trecut, un videoclip în care se putea observa cum Forţele aeriene israeliene au distrus un sistem de rachete antiaeriene rus Pantsir, operat de militarii sirienei. Întrebat de jurnalistul agenției ruse de știri TASS, de ce au reușit Forţele aeriene israeliene să distrugă sistemul Pantsir, Slugin a spus:

,,Sistemul de rachete antiaeriene Pantsir al Forțelor Armate Siriene a reușit să lovească opt ținte și a rămas fără rachete. Militarii au părăsit vehiculul și au stat în apropiere în așteptarea unui vehicul de aprovizionare cu muniție. Un militar care opera pe acest sistem a revenit la acesta. Se pare că lăsase un telefon în mașină. Nu trebuia să facă acest lucru. Era necesar să scoată imediat vehiculul de luptă din poziția în care se afla, după ce a folosit muniția, apoi totul ar fi decurs bine."

Amintim ca, pe 21 ianuarie 2019, în cursul unui atac al aviației israeliene asupra unor obiective ale forțelor de elită Quds, aparținând Gărzii Revoluționare Iraniene, aviația israeliană a atacat cu rachete aer-sol mai multe ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir S1. Nu a fost prima oară când mai multe sisteme Pantsir S1 au fost distruse de aviația israeliană. Sistemele Pantsir și-au dovedit limitele și în cursul anului 2018 când, la fel ca în ianuarie 2019, au fost lovite de Israel în Siria.

(w670)

(w460)

La momentul respectiv DefenseRomania, pe baza mai multor informații apărute în presa occidentală de specialitate, a relatat ca sistemele ucrainene de război electronic Kolchuga-M ar fi ajutat Israelul să distrugă, pe 21 ianuarie 2019, mai multe sisteme de apărare aeriană "Pantsir-S1"ale forțelor armate siriene și iraniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel