Cu ocazia Zilei Industriei de Apărare, Iranul își face cadou un nou sistem antitanc de generația a treia - Sistemul ”Badr”

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de știri Fars administrată de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice a relatat, pe 5 septembrie, că Industria militară iraniană continuă să-și dezvolte sistemele antitanc.

Recent, cu ocazia Zilei Industriei de Apărare, a fost dezvăluit noul sistem antitanc ușor "Badr", care funcționează pe principiul "lansează și uită". Raza de operare a sistemului variază între 200 și 2000 de metri.

Yuri Lyamin, cercetător senior la Centrul Rus de Tehnologii Analitice, a declarat: "Se pare că noul sistem va înlocui în timp o copie a complexului antitanc american Dragon pe care industria iraniană îl produce de ani de zile.

Badr este aproape în ceea ce privește designul său de sistemul antitanc israelian Spike-SR, dar este superior acestuia în raza de lucru de 500-1000 de metri.”

Agenția de știri Fars a menționat că Forțele Armate iraniene sunt, de asemenea, echipate și cu alte sisteme antitanc de generația a  treia, precum sistemul "Almas".

Există două versiuni ale acestui sistem: una portabilă capabilă să lovească ținte la o distanță de până la 4.000 de metri și alta cu rază lungă de acțiune care este echipată cu o rachetă grea capabilă să lovească ținte la o distanță de 10 kilometri. Racheta este dotată cu capete de luptă termobarice sau de penetrare a betonului. Sistemul poate fi amplasat pe platforme autopropulsate, elicoptere și chiar pe drone aeriene mari, după cum susține partea iraniană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel