Crucișătorul cu propulsie nucleară Amiral Nakhimov va fi reintrodus în înzestrarea Forțelor Navale ale Federației Ruse

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Crucișătorul cu propulsie nucleară Amiral Nakhimov, parte a Proiectului 1144 ( clasa Kirov) va fi reintrodus în înzestrarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în 2022, după o perioadă de revizuire și modernizare, a declarant luni reporterilor adjunctul ministrului rus al Apărării, Alexei Krivoruchko, relatează site-ul agenţiei Tass.

,,Va fi cea mai puternică navă de război a Marinei. Am inspectat proiectul, nava este acum gata în proporţie de 50%", Krivoruchko a spus.

Potrivit lui Krivoruchko, ministerul apărării a alocat doar anul acesta 29,5 miliarde de ruble pentru modernizarea acestei nave.

,,După cum să convenit cu șantierul naval Sevmash, așteptăm să primim nava la sfârșitul anului 2022", a spus el. "Nu avem nicio îndoială că acest interval de timp nu va fi respectat."

„Fără îndoială, acesta va fi ce mai avansat crucişător, care va purta rachete cu raza lungă de acţiune de mare precizie'', a declarat ministrul adjunct al apărării atunci când a fost solicitat să precizeze ce tip de arme ar putea avea crucişătorul de luptă modernizat.

În 2013, guvernul Rusiei a încheiat un contract pentru repararea și modernizarea navei de război.

Nava de luptă modernizată va fi echipată cu un arsenal impresionant de rachete de croazieră și cu un sistem avansat de apărare antiaeriană, noi sisteme de război electronic și complexele de rachete și artilerie antiaeriană Kortik și Redu.

Pe 18 octombrie, revista americană „Military Watch” a scris un articol privind procesul de modernizare prin care trece „Amiralului Nakhimov”. Revista americană a scris că, după reparații și îmbunătățiri, acest crucișor va purta, probabil, arme hipersonice.

Publicația a sugerat, de asemenea, că potențialul de a amenința forța aeriană a inamicului și, respectiv, forţele navale la o distanță de 400 și, respectiv, 1000 de kilometri, va face din  crucişătorul Amiral Nakhimov cea mai periculoasă navă de suprafață din Marina Rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel