Criza politică din Bulgaria ia amploare: Serviciile de informații au interceptat lideri politici. Parchetul din Sofia s-a autosesizat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Vicepremierul interimar bulgar, Boiko Raşkov, care deţine şi portofoliul Internelor, a confirmat că politicieni bulgari au fost interceptaţi de două servicii de securitate, Agenţia de stat pentru securitate naţională (SANS) şi Agenţia de stat pentru operaţiuni tehnice (SATO), transmite vineri agenția Agerpres, citând BTA.

Raşkov a mai indicat, într-un răspuns trimis joi seară agenţiei bulgare de presă, că a primit informaţii despre faptul că la SANS sunt distruse materiale.

Precizările sale vin ca reacţie la informaţiile care au circulat joi, potrivit cărora politicieni bulgari, printre care lideri de partid şi capi de liste la alegerile parlamentare, au fost ascultaţi în jurul scrutinului desfăşurat la 4 aprilie.

Co-preşedintele Bulgariei Democratice şi liderul Democraţilor pentru o Bulgarie Puternică, Atanas Atanasov, a afirmat joi, la antena în limba bulgară a postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), că trei unităţi din serviciile de securitate - unitatea de securitate internă din Ministerul de Interne, unitatea antiteroristă din SANS şi unitatea contrateroristă din Direcţia centrală de combatere a crimei organizate (CDCOC) - au interceptat 32 de politicieni importanţi din Bulgaria.

Aceştia au fost repartizaţi între cele trei unităţi şi există informaţii despre cine şi unde a fost pus sub supraveghere, a susţinut Atanasov.

El a citat o sursă despre care a spus că este de încredere, şi a dat asigurări că informaţia este în întregime autentică, iar de aceea o face publică.

Atanasov i-a cerut ministrului de interne interimar Boiko Raşkov să deschidă o anchetă şi să facă lumină în acest scandal, pe care l-a comparat cu 'Watergate.'

Parchetul din Sofia (SCPO) a informat vineri că s-a autosesizat în acest caz, desemnând biroul naţional responsabil cu monitorizarea folosirii mijloacelor speciale de supraveghere să efectueze anchete la cele trei unităţi indicate, pentru a stabili dacă au existat încălcări ale legii. Anchetele vin ca reacţie la relatările din presă despre presupusa interceptare a unor oameni politici. SCPO a mai precizat că opinia publică va fi informată cu privire la rezultatele anchetelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel