Coronavirus | NATO: Polonia a trimis o echipă de medici militari în Statele Unite

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O misiune medicală de la Institutul Militar de Medicină din Varșovia a plecat joi (23.04.2020) la Chicago, pentru a ajuta Statele Unite să lupte împotriva pandemiei COVID-19 și pentru a face schimb de experienţa şi de bune practici, precizează NATO într-un comunicat de presă.

Echipa de nouă membri va vizita diverse spitale din Chicago pe parcursul misiunii lor de o săptămână și urmează să-și împărtășească cunoștințele prin seminarii și webinarii cu instituții medicale, inclusiv Spitalul John H. Stroger, Cermak Health – Cook County și Rush University Medical Center. De asemenea, medicii polonezi vor lucra alături de omologii lor din SUA pentru a trata pacienții la McCormick Place Convention Center, cel mai mare spital din oraș.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a salutat misiunea, precizând că:

,,Aliații NATO sunt solidari în a răspunde pandemiei COVID-19. Lucrând împreună, națiunile noastre s-au ajutat reciproc pentru a salva vieți, inclusiv prin împărtășirea expertizei medicale. Misiunea medicală poloneză la Chicago arată încă o dată că, în fața provocărilor globale, suntem mai puternici împreună."

Medicii polonezi de la Institutul Militar de Medicină, împreună cu colegii lor din Centrul polonez pentru ajutor internațional, au ajutat anterior medicii din regiunea italiană Lombardiei și lucrează în prezent cu medicii sloveni din Ljubljana.

Misiunea echipei medicale din Polonia în SUA a fost unul dintre subiectele dialogului de sâmbătă dintre președintele polonez Andrzej Duda și președintele american Donald Trump. Miercuri, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat că medicii militari polonezi vor participa la ridicarea unui spital militar temporar, conceput pentru a prelua peste 2.000 de pacienți, precizează Polandin.com.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat într-o postare pe Twitter, ca un grup de medici, format din 9 persoane a plecat de la Chicago, scopul fiind  acela de a dobândii experiența necesară care poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați coronavirus . De asemenea, Polonia doreşte să-şi sprijine aliații în lupta împotriva acestei epidemiei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat medicii militari polonezi aflați în prezent în drum spre Chicago pentru a-și ajuta omologii americani în lupta împotriva coronavirusului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel