Coronavirus | Ministerul rus al Apărării a ordonat intrarea în carantină a mii de militari

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul apărării de la Moscova a anunţat luni că a ordonat intrarea în carantină a mii de militari, timp de două săptămâni, informează Reuters. Decizia a fost luată după anularea paradei care ar fi trebuit să aibă loc ca de obicei în Piaţa Roşie de 9 mai - Ziua Victoriei în cel de-al doilea Război mondial.

La defilare urmau să participe circa 15.000 de militari, însă preşedintele Vladimir Putin a amânat evenimentul pentru o dată care încă nu a fost stabilită, din cauza epidemiei de COVID-19.

La repetiţii luaseră parte deja câteva mii de soldaţi; luna aceasta au fost difuzate imagini de televiziune de pe un teren de instrucţie de lângă Moscova, în care militarii, în rânduri strânse, nu respectau distanţarea socială şi nu purtau măşti de protecţie pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Toţi soldaţii respectivi au fost trimişi înapoi în garnizoanele din întreaga Rusie, unde vor rămâne izolaţi 14 zile, a precizat canalul de televiziune Zvezda al ministerului apărării.

Ministerul nu a precizat dacă este vorba de o măsură strict preventivă sau dacă au existat cazuri de îmbolnăvire în rândul forţelor armate. Vehiculele, trenurile şi aeronavele folosite pentru transportul militarilor urmează să fie dezinfectate, iar pentru deplasare soldaţii au primit echipamente de protecţie individuală.

Deşi nu s-a comunicat oficial punerea sub observaţie medicală a vreunuia din militarii implicaţi, presa rusă sugerează că mai mulţi din cei care se pregăteau pentru paradă au fost infectaţi cu coronavirus.

Comandantul şcolii de cadeţi Nahimov din Sankt Petersburg, care participase la repetiţii, a declarat publicaţiei Fontanka încă de joia trecută că este internat în spital, cu febră, şi că a fost testat pentru coronavirus, însă nu cunoaşte rezultatul.

Ziarul Kommersant a scris săptămâna trecută că trei militari sunt contaminaţi cu coronavirus şi 133 sunt sub observaţie. Ministerul apărării a transmis prin agenţia RIA că situaţia este stabilă şi controlabilă, însă ulterior a comunicat că au fost depistaţi pozitiv 14 militari şi un membru al personalului civil de la o şcoală de cadeţi din regiunea Tiumen din Siberia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel