Coronavirus | Echipele de comandă ale Pentagonului, izolate în buncărele antiatomice din Munţii Cheyenne

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 Faimosul buncăr aflat în Munții Cheyenne din Colorado. Sursa Foto: The Drive
Faimosul buncăr aflat în Munții Cheyenne din Colorado. Sursa Foto: The Drive

Comandamentul de apărare aerospaţială din America de Nord (NORAD) şi Comandamentul de Nord al SUA (NORTHCOM) au organizat marţi, 24 martie, o şedinţă pe Facebook Live, în care au informat publicul că echipele responsabile de securitatea naţională se izolează în buncărul din Munţii Cheyenne, Colorado, pe fondul pandemiei produse de virusul Wuhan.

Generalul Terrence O'Shaughnessy al Forţelor Aeriene, care comandă NORAD şi NORTHCOM, a declarat reporterilor pe Facebook Live marţi că personalul esenţial este mutat de la Baza Forţelor Aeriene Peterson din Colorado în complexul subteran bunker care se află la 40 de km distanţă în Cheyenne, potrivit The Drive.

Instalaţia se află la peste 2000 de metri sub pământ şi poate supravieţui unei explozii nucleare de 30 de megatone.

„Pentru a ne asigura că putem apăra patria în ciuda acestei pandemii, echipele noastre de control și control de aici din cartierul general s-au împărțit în mai multe schimburi; părți ale echipei noastre de monitorizare au început să lucreze de la Cheyenne Mountain Air Force Station, creând o a treia echipă într-o locație alternativă", a precizat Terrence O'Shaughnessy, fără să ofere detalii despre acea locație.

NORAD şi NORTHCOM au folosit deja aproximativ 30% din instalaţia subterană. Dacă personalul de la Cheyenne se va infecta, există o a treia echipă de oficiali militari care operează la o altă unitate care poate prelua comanda de la distanţă.

„Preocuparea mea principală a fost ca să avem spațiul din munte pentru toți cei care vor să se mute acolo și nu am libertatea de a discuta cine se mută acolo," a mai precizat O'Shaughnessy.

Odată cu creşterea focarului de virus Wuhan în SUA, numărul cazurilor confirmate a depăşit cifra de 124.000, cu 2.191 de decese (începând de duminică dimineaţa). Preşedintele Trump a semnat vineri un ordin executiv, permiţând departamentelor de apărare şi securitate internă să activeze Garda Naţională şi rezerviştii pentru a lupta împotriva focarului de virus Wuhan din SUA, precizează Epoch Times.

SUA se află în „faza de accelerare" a focarului, ceea ce înseamnă că epidemia se va agrava, cel mai posibil, în săptămânile următoare în SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel