Coronavirus| Armata ungară trimite "echipe de control" în 140 de companii strategice ale ţării

S.I. Catalin |
Data publicării:
 Ministrul ungar al apărării Tibor Benko
Ministrul ungar al apărării Tibor Benko

Armata ungară trimite de joi "echipe de control" în 140 de companii strategice ale ţării, a anunţat ministrul ungar al apărării Tibor Benko, citat de MTI şi Reuters.

Ministrul ungar, care conduce grupul de acţiune guvernamental responsabil cu securitatea companiilor strategice, a anunţat de asemenea, miercuri seara, că armata va patrula pe străzi, începând de vineri.

Benko a explicat că în Ungaria sunt câteva sute de companii "cu o infrastructură care poate implica necesitatea prezenţei militare într-o situaţie de urgenţă" şi obiectivul acestei măsuri este de a asigura funcţionarea în condiţii de securitate a companiilor-cheie din domeniile telecomunicaţiilor, transporturilor şi sănătăţii.

Din echipele de control militare vor face parte şi ofiţeri de poliţie, precum şi personal specializat în gestionarea dezastrelor, iar misiunea lor va consta în "monitorizarea şi coordonarea" operaţiunilor companiilor, precum şi de a asigura "securitatea fizică", a menţionat ministrul.

În plus, începând de vineri, va fi sporită prezenţa militară în toată ţara, în special în localităţile unde există facilităţi militare, a adăugat Tibor Benko.

La solicitarea Reuters, un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să precizeze despre ce companii este vorba, insistând că este vorba de o informaţie clasificată, dar un purtător de cuvânt al grupului MOL - în care statul ungar are o cotă de peste 25% - a menţionat că acesta se află între companiile vizate.

Armata şi poliţia au ajutat deja MOL într-o serie de aspecte operaţionale, între care supravegherea culoarului de tranzit şi a benzinăriilor în contextul traversării Ungariei de mii de lucrători români şi bulgari în drum spre casă şi asigurarea întoarcerii în ţară a unor camioane cisternă blocate în Italia, a menţionat purtătorul de cuvânt al grupului Domokos Szollar, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus în Ungaria se ridica joi la 73, iar epidemia a intrat în această ţară în faza a doua, când virusul se transmite în interiorul comunităţilor, conform site-ului koronavirus.gov.hu consultat de MTI.

Dintre pacienţii confirmaţi, 9 sunt iranieni, unul britanic, unul kazah şi 62 unguri. În total, 124 de oameni sunt în carantină şi au fost efectuate 2322 de teste.

Site-ul le reaminteşte cetăţenilor, mai ales vârstnicilor şi tineretului, să nu iasă din case şi să respecte regulile stării de urgenţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel