Coreea de Sud dezvoltă o versiune de post de comandă pentru noul vehiculul de luptă K808

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
K808, Rotem
K808, Rotem

Agenția pentru Programe de Achiziții în Domeniul Apărării a Coreei de Sud (DAPA) a anunțat că Hyundai Rotem a finalizat dezvoltarea unei variante pe post de comandă pentru transportatorul K808.

Agenția a declarat într-un comunicat că noul vehicul, a cărui dezvoltare a început în 2017, este echipat cu dispozitive de apărare împotriva atacurilor chimice, biologice și radiologice (CBR). Armata Republicii Coreea a dorit înlocuirea „posturilor de comandă de teren de tip cort, care necesită prea mult timp pentru instalare și demontare și nu pot proteja împotriva armelor de foc, artileriei și amenințărilor chimice ale inamicului”, relatează Militaryleak. Este vorba despre varianta K808 KW2, versiune pentru post de comandă.

Vehiculele blindate de luptă pe roți K808 și K806 fac parte din categoria de blindate 6×6 și 8×8, Armata coreeană declarând că are în plan achiziționarea a 600 de transportoare pentru a ajuta la construirea unei forțe de răspuns rapid, având ca model brigăzile de luptă Stryker ale SUA, potrivit Agenției pentru Programe de Achiziții în Domeniul Apărării (DAPA).

Noua variantă K808/806, care este operată de un echipaj de două persoane, are o capacitate de până la opt persoane și este echipată cu un sistem pentru protecția împotriva armelor nucleare, biologice și chimice (NBC).

DAPA a declarat că 98% din componentele acestei variante sunt produse la nivel local, adăugând că este de așteptat ca în 2022 să fie semnat un contract pentru a începe producția de serie a noului vehicul blindat.

Vehiculele blindate pe roți K808/806 sunt produse de Hyundai Rotem, o filială a Hyundai Motor Group și sunt propulsate de un motor diesel Hyundai Motor Company, de 420 CP, care asigură o viteză maximă de 100 km / h, fiind cuplat la o transmisie automată cu șapte trepte.

K808 standard are protecție NATO Standardization Agreement (STANAG) Nivelul 4 pe arc frontal și protecție Nivel 3-4 pe părțile laterale, versiunea 8×8 fiind mai puternic blindată decât cea 6×6.

K808 cântărește 20 de tone și este un transportor complet amfibiu, având un sistem de propulsie care îi permite să se deplaseze în apă cu viteze de până la 8 km/h, în timp ce K806, care cântărește 16 tone, nu deține capacități amfibii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel