Coreea de Sud și Arabia Saudită semnează un acord în domeniul apărării care deschide calea armelor sud-coreene

Printul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman  Sursa foto: Twitter
Printul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman Sursa foto: Twitter

Coreea de Sud și Arabia Saudită au semnat duminică un memorandum de înțelegere pentru extinderea cooperării în domeniul apărării, a declarat Administrația Programului de Achiziții pentru Apărare din Seul, arată Reuters.

Acordul va prevedea ca cei doi să înființeze un comitet mixt pentru a forma un grup de lucru pentru cercetarea și dezvoltarea sistemelor de arme, precum și producția pentru a continua cooperarea în domeniul apărării, a spus DAPA într-un comunicat de presă de luni.

Ministrul Apărării Shin Won-sik, care a fost în vizită la Riad pentru World Defense Show, în cadrul unei călătorii de o săptămână în Orientul Mijlociu, și omologul său saudit Khalid bin Salman Al Saud au fost prezenți la semnarea acordului, potrivit DAPA.

Un purtător de cuvânt al DAPA, citat de Reuters, nu a furnizat mai multe detalii când a fost întrebat despre acord în cadrul unei conferințe de presă luni.

Coreea de Sud caută să sporească vânzările pentru a deveni unul dintre cei mai mari furnizori de arme din lume, în ciuda concurenței acerbe din partea altor exportatori globali de arme.

Vânzările sale de arme au crescut la 17 miliarde de dolari în 2022 de la 7,25 miliarde de dolari în anul precedent, au arătat datele Ministerului Apărării.

Exporturile de arme ale țării către Orientul Mijlociu au crescut de aproape zece ori între 2013 și 2022, potrivit Camerei de Comerț și Industrie a Coreei.

În ultimii ani, companiile sud-coreene Hanwha, Poongsan și LIG Nex1 au încheiat acorduri cu Arabia Saudită, în valoare colectivă de aproximativ 989 de milioane de dolari, pentru mai multe lansatoare de rachete, muniție și sisteme electro-optice, iar mai multe tranzacții ar putea fi în lucru, potrivit unui raport

„Statele din Golful Arab caută să-și diversifice sursele de achiziții în domeniul apărării și parteneriatele dincolo de furnizorii lor tradiționali occidentali”, se arată în raport. „Și Seul poate oferi alternative de echipamente din ce în ce mai avansate, adesea la prețuri competitive și cu termene de livrare mai scurte.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel