Coreea de Sud livrează Poloniei obuziere autopropulsate K9PL înainte de termen, dublând producția

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Sud livrează încă un lot de obuziere autopropulsate K9PL de 155 mm către Polonia. Consortiul Hanwha Aerospace Europe anunță, pe pagina sa oficială de Twitter, că pe 23 octombrie a pregatit livrarea unui nou lot de 18 sisteme de artilerie autopropulsate către Polonia.

La 23 octombrie 2023, într-un port sud-coreean a avut loc un eveniment important: 18 obuziere autopropulsate K9PL au fost expediate în mod ceremonios în Polonia.

Această expediere marchează o etapă esențială în consolidarea meticulos planificată a capacităților de apărare ale Poloniei. Livrarea reprezintă următoarea etapă a contractului cuprinzător care acoperă 212 sisteme de artilerie K9. În special, compania Hanwha Aerospace și-a dublat în mod lăudabil capacitatea de producție pentru a asigura livrarea punctuală și chiar avansată a acestor obuziere autopropulsate K9PL.

La 9 septembrie 2023, Polonia a încheiat un alt acord cu compania Hanwha Defense din Coreea de Sud, pregătind terenul pentru achiziționarea unui total de 672 de obuziere autopropulsate K9A1 de 155 mm.

Youtube video image

Versiunea poloneză K9PL este derivat din binecunoscutul K9A1 Thunder, un obuzier autopropulsat sud-coreean care deține o cotă de piață semnificativă la nivel mondial. Peste 1.800 de unități sunt utilizate în prezent de armatele mai multor țări, inclusiv Coreea de Sud, Australia, Estonia, Finlanda și Norvegia. România fiind un potenţial cumpărător. În plus, platforma K9 servește drept bază pentru K9PL și Krab în Polonia, Vajra-T în India și T-155 Firtina din Turcia.

Hanwha Defense, producătorul K9 Thunder, a demonstrat, de asemenea, cu succes compatibilitatea K9 Thunder și a K10 Ammunition Resupply Vehicle (ARV) cu o gamă variată de muniții americane.

Renumit la nivel mondial pentru caracteristicile sale tehnice avansate și pentru capacitățile sale formidabile de luptă, K9 Thunder, un produs al ingineriei sud-coreene meticuloase, reprezintă o dovadă a măiestriei artileriei moderne. Având un calibru de 155 mm, poate ataca cu precizie ținte la distanțe de până la 30 km folosind muniție standard, iar raza de acţiune pot fi extinsă până la o distanță de 40 km cu proiectile asistate de rachete.

În special, K9 Thunder se mândrește cu o cadenţă mare de tragere, care îi permite să lanseze succesiv trei proiectile într-un timp foarte scurt, oferind un avantaj major în condiţii de luptă intensă pe front.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel