Coreea de Nord are în dotare rachete intercontinentale Hwasong-15 ce pot lovi oriunde pe teritoriul SUA (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul forţelor americane din Coreea de Sud (United States Forces Korea, USFK) a precizat că rachetele balistice intercontinentale Hwasong-15 (ICBM), deţinute de regimul de la Phenian, au capacitatea de a lovi ţinte aflate oriunde pe teritoriul Statelor Unite, informează agenţia de ştiri Yonhap.

Racheta balistică Hwasong-15, testată de Phenian pe data 29 noiembrie 2017, are o rază de acţiune de 8.000 de mile (12.800 de kilometri) astfel că este "capabilă să lovească orice parte din teritoriul continental al SUA", conform "2019 Strategic Digest ", o publicaţie anulară realizată de USFK şi Comandamentul Naţiunilor Unite.

Phenianul mai are în dotare alte două rachete intercontinentale: Hwasong-13, care are o rază de acţiune de 5.500 de kilometri, şi racheta Hwasong-14, cu o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri, care poate "ajunge în cea mai mare parte a părţii continentale a SUA", mai precizează agenţia de ştiri Yonhap.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel