Coreea de Nord a anunțat dezvoltarea de noi proiectile pentru MLRS, care ar putea fi furnizate și Armatei Ruse

Trageri cu un lansator multiplu de rachete rusesc de tip Tornado-G, în cadrul exercițiului Vostok-2022. Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Trageri cu un lansator multiplu de rachete rusesc de tip Tornado-G, în cadrul exercițiului Vostok-2022. Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Phenianul a spus că îmbunătățirea tehnică va contribui la consolidarea rolului unor astfel de arme pe câmpurile de luptă.

Coreea de Nord a declarat că a dezvoltat rachete ghidate de 240 mm pentru un sistem de lansare multiplă de rachete și un sistem de control al zborului care ar putea, printre altele, să fie furnizate Kremlinului, arată agenția de presă sud-coreeană Yonhap cu referire la mass-media nord-coreeană. 

Academia de Științe a Apărării din RPDC a efectuat teste ale noii arme pentru a verifica caracteristicile sale de luptă.

Armata sud-coreeană a înregistrat mai devreme o salvă de la sistemul de rachete antiaeriene al Coreei de Nord în direcția Mării Galbene, în apropierea portului Nampho, de pe coasta de vest. Coreea de Nord a desfășurat un sistem de rachete în apropierea graniței, amenințănd că va lovi Seulul în caz de război.

Institutul Coreean de Unificare Națională consideră că noile proiectile ar putea avea un dublu scop: de a exporta în Rusia și de a pune presiune asupra Coreei de Sud.

De la începutul anului 2024, Coreea de Nord a escaladat tensiunile în Peninsula Coreeană prin testarea de noi arme, lansarea de rachete de croazieră și bombardarea apelor în apropierea graniței maritime inter-coreene de vest.

The New York Times făcea, anterior, referire la surse din serviciile de informații americane care susțineau că Rusia a deblocat o parte din activele Coreei de Nord, înghețate din cauza sancțiunilor ONU, în schimbul armelor pentru războiul împotriva Ucrainei.

De asemenea, în ianuarie, șeful Direcției Principale de Informații, Kirilo Budanov, declara că  Coreea de Nord este acum cel mai mare furnizor de arme pentru Rusia. Șeful GUR/HUR a avertizat, de asemenea, că Phenianul va crește furnizarea de obuze de artilerie către Rusia în schimbul tehnologiei de rachete. 

Potrivit poliției din Harkiv, orașul a fost lovit recent de cel puțin două rachete de fabricație nord-coreeană.

Cooperarea dintre cele două state a ajuns la un nivel foarte ridicat. Casa Albă a declarat că a fost înregistrat un nivel fără precedent de cooperare în sfera militară între Rusia și Coreea de Nord.

Pe 12 ianuarie, Statele Unite au impus deja noi sancțiuni Phenianului pentru furnizarea de rachete balistice către Rusia. Utilizarea rachetelor balistice, model Iskander, aduse din RPDC împotriva Ucrainei în ianuarie a fost confirmat de procurorul general al Ucrainei.

Ulterior, Marea Britanie a furnizat unui grup de experți ONU imagini prin satelit ale transporturilor nord-coreene către Rusia. Londra încearcă să lanseze o investigație oficială cu privire la un acord de arme pentru eludarea sancțiunilor internaționale impuse de ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel