Convoi blindat al forţelor Uniunii Europene, atacat în Somalia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un convoi blindat al forţelor Uniunii Europene a fost ţinta unui atentat sinucigaş cu bombă comis luni în capitala somaleză Mogadiscio de gruparea islamistă Al Shabaab, care a avariat un vehicul, dar nu a produs victime, transmite Reuters, citând poliţia locală şi surse islamiste.

Vehiculele blindate purtau steguleţe ale Italiei şi Uniunii Europene.

Poliţia a precizat că explozia nu a provocat victime.

'Am vizat ofiţeri ai forţelor UE cu un atac sinucigaş. Vom da detalii despre victime mai târziu', a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al operaţiunilor militare ale grupării islamiste, Abdiasis Abu Musab.

Gruparea Al Shabaab, afiliată Al Qaida, întreprinde frecvent atacuri în regiunea Cornului Africii.

În Somalia, combatanţii săi urmăresc să înlăture puterea centrală sprijinită de Occident şi să-şi impună propria guvernare, bazată pe interpretarea strictă a legii islamice sharia.

Uniunea Europeană este unul din principalii finanţatori ai forţei de menţinere a păcii AMISOM, sub mandat al Uniunii Africane, care acordă ajutor guvernului somalez în lupta împotriva islamiştilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel