Contingent Militar Polonez, în România. Prezentare de echipament și armament militar

Tudor Curtifan / 17 aug 2018 / 12:36

O expoziţie statică de tehnică şi echipament militar dedicată sărbătoririi Zilei Forţelor Armate Poloneze, a personalului Contingentului Militar Polonez, în colaborare cu militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, va fi prezentată sâmbătă, între orele 9,00 şi 13,00, în Piaţa Alexandru Ioan Cuza din Craiova. 

Potrivit unui comunicat al MApN, publicul este invitat să se familiarizeze atât cu transportoarele blindate "Rosomak" şi "Piranha", cât şi cu echipamentul şi armamentul aflat în dotarea militarilor români şi polonezi. 

De asemenea, va fi deschis un punct de informare de unde cei interesaţi vor putea afla informaţii despre Contingentul Militar Polonez dislocat în Craiova. 

MApN precizează că Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate în cadrul Summitului NATO de la Varşovia. 

Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate adaptate pe flancul estic, se mai arată în comunicatul citat. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy