Consolidarea capacităţilor armatei albaneze. SUA oferă 29 vehicule militare de tip Humvee

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au furnizat 29 de vehicule noi de tip Humvee pentru a consolida capacitățile militare ale Albaniei, înainte de începerea exercițiului militar Defender Europe 21, desfăşurat în sud-estul Europei, a declarat miercuri Ministerul albanez al Apărării.

Ambasadorul SUA în Albania, Yuri Kim, a declarat că vehiculele fac parte dintr-un proiect prioritar pentru Statele Unite - de a ajuta la tranziția celui de-al doilea batalion de infanterie albanez de la un grup de luptă de infanterie ușoară la un grup de luptă de infanterie motorizată.

Albania, care este stat membru NATO, va începe să folosească vehiculele Humvee în timp ce găzduiește în această vară părți ale unor exerciţii multinaționale, desfăşurate ca parte a Defender Europe 21.

Defender Europe 21 este un exercițiu militar multinațional care va avea loc în Albania în această vară, iar Albania a fost aleasă pentru a găzdui o parte din manevrele militare, desfăşurate ca parte a acestui exercițiu militar . Va fi cel mai mare exercițiu militar realizat vreodată în sud-estul Europei și va arăta cu siguranță importanța Albaniei în regiune. 

Defender Europe, condusă de armata SUA, va aduna peste 30.000 de forțe multinaționale din 27 de națiuni pentru operațiuni aproape simultane în peste 30 de zone de antrenament. Echipamentele și personalul pentru exercițiu sunt deja în mișcare, în timp ce cea mai mare parte a activităților de instruire vor avea loc în luna mai. Exercițiul se va încheia în iunie cu redistribuirea forțelor și echipamentelor militare ale US Army.

SUA au furnizat anterior Albaniei trei elicoptere Black Hawk și vehicule Humvees . Tiran şi-a propus în ultimii ani să înlocuiască vechea tehnica militară cu echipamente militare care sunt în conformitate cu standardele NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel