Concernul militar germano-britanic RBSL testează prototipul primului tanc Challenger 3 (Foto)

Cătălin Costea |
Data publicării:
Primul tanc de luptă principal Challenger 3 (CR3) de pre-producție a ieșit de pe linia de producție la Telford și a fost trimis în germană pentru teste. Sursa Foto: RBSL.
Primul tanc de luptă principal Challenger 3 (CR3) de pre-producție a ieșit de pe linia de producție la Telford și a fost trimis în germană pentru teste. Sursa Foto: RBSL.

Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), compania mixtă pentru proiectarea, fabricarea și întreținerea  vehiculelor militare creată de BAE Systems din Regatul Unit și Rheinmetall AG din Germania, a anunțat că primul Challenger 3 de pre-producție va fi testat în săptămânile următoare.

Aceasta marchează o piatră de hotar pentru armata britanică și punctul culminant al multor luni de muncă grea din partea echipei RBSL. În timpul testelor, care vor avea loc în Germania, prototipurile vor fi verificate în condiții operaționale pentru validarea performanțelor și efectuarea ajustărilor necesare înainte ca alte 140 de tancuri să fie construite și livrate armatei britanice.

Challenger 3 (CR3) este tancul de luptă principal britanic avut în vedere în dezvoltarea armatei britanice. Acesta va fi produs prin conversia tancurilor Challenger 2 existente, efectuată  de compania  RBSL.

Platforma Challenger 3 va fi echipată cu un nou tun L55A1 cu țeava lisă de 120 mm, construit de Rheinmetall, care va permite utilizarea celor mai avansate muniții disponibile. În acest sens, în colaborare cu Rheinmetall AG, va fi dezvoltată o nouă lovitură pentru Challenger 3 și Leopard 2.

Armura modulară de cea mai nouă generație, produsă în Marea Britanie, turela complet digitalizată și integrarea sistemului de protecție activă (APS) Trophy pe platformă vor proteja blindatul împotriva bombelor de aruncător și a rachetelor antitanc și vor oferi astfel armatei britanice o capabilitate superioară de luptă.

Citește și: Un pas important către dezvoltarea tancului Challenger 3: Tunul 120 mm a trecut cu succes testele

„Livrarea primului Challenger 3 de pre-producție și începerea testelor marchează o etapă esențială în călătoria către capacitatea modernizată a tancului principal de luptă al armatei. Challenger 3 va fi în centrul formațiilor de luptă ale brigăzilor de blindate, alături de Ajax și Boxer, în programul Soldatul Viitorului. Evenimentele din Ucraina au subliniat necesitatea unor capabilități credibile de luptă. Formațiile de luptă ale brigăzilor de blindate cu Challenger 3 în centrul lor sunt cheia contribuției Regatului Unit la descurajarea NATO”, a declarat  colonelul Will Waugh responsabil cu  programul care vizează tancul principal al armatei britanice.

De asemenea, managerul adjunct de proiect Challenger 3 la RBSL, Nick Berchem, a declarat referitor la tanc: „Conceput cu siguranța echipajului, eficiența operațională și confortul în centrul preocupărilor, și cu sfaturile beneficiarilor în fiecare etapă, sunt sigur că se va dovedi a fi foarte puternic.”

Nu în ultimul rând, investiția de mai multe milioane de lire sterline făcută de RBSL în facilitatea sa din Telford a dus la crearea a sute de locuri de muncă interne și în lanțul de aprovizionare din Regatul Unit,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel