Un pas important către dezvoltarea tancului Challenger 3: Tunul 120 mm a trecut cu succes testele

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Challenger 3 / Foto: Rheinmetall
Challenger 3 / Foto: Rheinmetall

Programul Challenger 3 a atins o altă etapă importantă în drumul său spre a furniza armatei britanice o nouă generație de tancuri de luptă principale, a anunțat consorţiul militar RBSL. Joint-venture-ul Rheinmetall-BAE Systems afirmă că tunul cu țeavă lisă L55A1 de 120 mm, cunoscut sub numele de L55A1CR3 în configurația britanică, a trecut cu succes o serie de teste de tragere.

Testele au fost efectuate în aprilie, a precizat compania într-un anunț. Tunurile cu țeavă lisă L55A1 de 120 mm au fost testate și aprobate înainte de a fi livrate către RBSL pentru a fi integrate în noua turelă controlat complet digital a tancurilor Challenger, potrivit DefenseNews.

Joint-venture-ul Rheinmetall-BAE Systems a primit un contract de 800 de milioane de lire sterline (1 miliard de dolari) din partea Ministerului britanic al Apărării în 2021 pentru a livra 148 de tancuri Challenger 2 modernizate substanțial.

Primele livrări către armata britanică sunt programate pentru 2027, iar capacitatea operațională deplină este prevăzută pentru 2030.

Challenger 3 este programul militar pentru proiectarea unui tanc de generaţia a III-a, aflat în prezent în etapa de dezvoltare. Challenger 3 nu va fi un tanc construit de la zero, ci mai mult un pachet de actualizări pe care consorţiul militar germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land în va aduce tancurilor britanice Challenger 2.

Tancul Challenger 3 ar urma să aibă o turelă complet nouă, cu o carenă complet îmbunătățită. Cea mai semnificativă schimbare pe care o aduce pachetul de actualizării Challenger 3 de la Challenger 2 este înlocuirea armamentului principal – trecerea de la un de 120 mm L30A1 Rifled la un tun de 120 mm L55A1 cu alezaj neted (care în sine este o versiune modernizată a L55 montat pe tancurile Leopard 2 A6 / A7).

 

Tancul Challenger 3 primeşte sistemul activ de protecite TROPHY

 

Compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a anunțat la începutul acestei luni că a finalizat o a doua fază de integrare a sistemului său de protecție activă Trophy destinat Challenger 3.

Conform informațiilor publicate de compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, la 24 iunie 2021, sistemul său de protecție activă Trophy (APS) pentru vehiculele blindate a fost selectat de către Ministerul britanic al Apărării pentru următoarea fază a programului militar Challenger 3 MBT.

Alegerea acestui sistem activ de protecţie (APS) este rezultatul unui studiu efectuat de Ministerul britanic al Apărării ca parte a unui program de modernizare a tancurilor britanice, condus consorţiul militar Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).


Caracteristici ale sistemului activ de protecţie “Trophy” (APS)

 

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel