Complexele antiaeriene Gepard în acțiune (Foto). Militarii români au participat la exercițiul multinațional „RIFLE FORGE” din Polonia

S.I. Catalin |
Data publicării:
Complex antiaerian Gepard. Foto: MApN
Complex antiaerian Gepard. Foto: MApN

„Gheparzii de fier” au început în forță misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia. În perioada 31 octombrie - 10 noiembrie, militarii români au participat, împreună cu aliații americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă, la exercițiul multinațional „RIFLE FORGE”.

Pe timpul exercițiului de tip CALFEX (Combined Arms Live Fire Exercise / Exercițiu interarme cu trageri de luptă), artileriștii antiaerieni dobrogeni au executat trageri de luptă cu complexul antiaerian GEPARD.

Timp de aproximativ două săptămâni, misiunea militarilor bateriei de apărare antiaeriană a fost de a asigura securitatea spațiului aerian și de a facilita protecția forțelor din cadrul grupului de luptă.

Pe timpul exercițiului, țintele artileriștilor antiaerieni dobrogeni au fost materializate de bombele de iluminare lansate de plutonul de aruncătoare aparținând aliaților americani.

În cadrul activității, a fost organizată Ziua Distinșilor Vizitatori, la care a participat și ambasadorul României în Republica Polonă, Excelența Sa Cosmin Onisii care a apreciat complexitatea, dinamica acțiunii și interoperabilitatea militarilor grupului de luptă.

Timp de șase luni, militarii români participă, sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel