Complexele antiaeriene Gepard în acțiune (Foto). Militarii români au participat la un exercițiu multinațional în Polonia

S.I. Catalin / 19 noi 2021 / 17:09

În data de 18 noiembrie, ”Gheparzii de fier” au participat, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi, la un exercițiu cu trageri reale.

Pentru militarii români, participarea la acest exercițiu multinațional a fost o excelentă oportunitate de a menține un nivel ridicat de interoperabilitate, fiind o desfășurare semnificativă de tehnică și forțe, misiunea artileriștilor antiaerieni dobrogeni fiind de a securiza spațiul aerian, atât pe timpul deplasării trupelor, cât și pe timpul executării misiunilor de foc ale aliaților NATO.

Secretarul apărării al Marii Britanii și ministrul apărării din Republica Polonă au observat dislocarea și dispunerea trupelor în teren și au apreciat nivelul ridicat de interoperabilitate și modul în care militarii Grupului de Luptă din Polonia au desfășurat exercițiul.

Timp de șase luni, militarii români participă, sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy