Complexele antiaeriene Gepard ale Armatei României au participat la un nou exercițiu în Polonia

S.I. Catalin |
Data publicării:

În această săptămână, militarii detaşamentului de Apărare Antiaeriană, rotaţia a IX-a, din Polonia, au executat al doilea exerciţiu cu trageri de luptă reale pe timp de noapte, în poligonul South Hills.

În cadrul LFX-ului (Live Fire Exercise) militarii români au executat probleme de tragere de nivel secţie, respectiv de nivel baterie şi au primit misiunea de a angaja ţintele aeriene simulate prin bombe de iluminare, lansate de către plutonul de aruncătoare cal. 120 mm al partenerului american.

Rezultatele obţinute au fost pe măsura eforturilor depuse până în prezent, bateria Gepard demonstrând că este o adevărată echipă, capabilă în orice moment să execute cu succes misiunile încredinţate.

La activitate a participat comandantul Grupului de Luptă însoţit de reprezentanţi din cadrul contingentelor american, britanic şi croat.

Partenerii din cadrul eFP Polonia au fost impresionaţi de precizia sistemelor antiaeriene Gepard şi le-au transmis militarilor români că sunt adevăraţi profesionişti, aliaţi de încredere pe care se pot baza în orice moment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel